Au venit la benzinărie cu găleata plină cu bani. Şoferii şi motocicliştii din Timişoara au protestat împotriva scumpirii carburanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de maşini au blocat mai multe benzinări din Timişoara, protestând astfel pentru scumpirea carburanţilor. Şoferii s-au adunat la ofrele amiezii în faţa stadionului „Dan Păltinişanu”, unde şi-au făcut planurile de bătaie.

Şoferii aveau asupra lor pungi, cutii, puşculiţe sau chiar o găleată plină cu monezi. Protestatrii s-au îndreptat spre benzinăria OMV de la Casa Tineretului, blocând practic pompele şi toată parcarea. Timişorenii au alimentat cantităţi mici de carburanţi, urmând să plătească apoi cu monezi de 1 ban şi 5 bani. Vânzătorii s-au înarmat cu multă răbdare şi timp de aproape două ore au avut de numărat banii şoferilor.



Vezi galerie foto cu protestul şoferilor timişoreni


Caius Gherghe, unul din protestatari, a venit cu o găleată plină de monezi în valoare de 1.200 de lei. „Am alimentat doar de 20 de lei, dar tot au de numărat pentru că în găleată am doar monezi de 1 ban şi doar câteva de 5 bani. Chiar dacă nu se va schimba nimic, sunt convins, dar măcar au şi ei o mică pierdere”, a spus timişoreanul.

Vânzătorii au fost pregătiţi de vizita protestatarilor, astfel că au scos cântarul oficial pentru monezi de 1 ban. „Nu te apuca de numărat, adu cântaru că stăm până mâine”, a spus unul din vânzători.



Cei mai mulţi dintre protestatarii au alimentat cu cel mult doi litri de benzină sau motorină.

Motocicliştii de la Timişoara Bikeri sunt solidari

La un moment dat şi-au făcut apariţia în aplauzele ţoferilor şi 20 de motociclişti din clubul Timişoara Bikers, care s-au alăturat protestului lungind astfel coada la benzănărie. „Nu vrem să-şi bată joc de noi. Suntem motociclişti şi suntem dependenţi de benzină. Am venit să protestăm împotriva scumpriilor, avem monezile la noi, tot ce trebuie. Sunt ultimii noştri bani”, a spus unul din motociclişti.



În zonă şi-au făcut apariţia mai multe echipaje ale poliţiei, însă nu a fost nevoie de intervenţia lor. „Nu avem de ce să dăm amenzi. Oamenii sunt civilizaţi, nici măcar nu claxonează. Le-am spus motocicliştilor să nu îşi mai tureze motoarele”, a declarat Adriana Tririca, de la Poliţia Rutieră.

image
image
image

Şoferii au plecat apoi la altă benzinărie din oraş. Aceştia spun că vor protesta toată ziua prin benzinării.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite