GALERIE FOTO Timişorenii pot admira cei mai periculoşi şerpi din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii pot vizita la Muzeul Banatului o expoziţiei inedită de reptile vii, cu peste 60 de specii de şerpi şi nevertebrate. Printre exponate se află crocodilul Pitic African, cât şi cei mai veninoşi şerpi din lume.

VEDEŢI GALERIE FOTO CU CEI MAI PERICULOŞI ŞERPI DIN LUME

Peste 60 de specii de reptile şi nevertebtate îi aşteaptă pe timişoreni la etajul II al Muzeului Banatului. Exponatele aparţin unui colecţionar din Arad, care a cumpărat animalele din Germania şi Olanda. Vedeta expoziţiei este Pepino, un crocodilul Pitic African, care are 21 de ani. Este un exemplar rar care care mai trăieşte doar în captivitate.



Printre şerpii se disting Pitonul Tigru albinos, Anaconda Verde, Boa Imperial, Vipera Rinocer, Pitonul de Stâncă, Şarpele Mocasin, Pitonul Regal, Pitonul Indian sau Pitonul Tigrat. De asemenea, vizitatorii pot admira varani, tarantule, scorpioni, igoane şi cameleoni sau ţestpase.


image
image


Printre speciile aduse la Timişoara se numără şi câteva exemplare extrem de periculoase. Veninul Cobrei Sud-Africane, Pitonului Rinocer sau a Pitonului Pufăitoare poate ucide mai mulţi oameni la un loc.



Dacă vrei să ai o asemenea colecţie trebui să fii pasionat de şerpi, să îţi placă. Aceste reptile au fost cumpărate din Germania şi Olanda şi au fost reproduse în captivitate. Sunt practic specii de pe toate continentele. Fiecare are un meniu specific, un teritorui aparte, lumină, temperatură şi uminidate specifică”, a declarat biologul Bogdan Colarescu.

Expoziţia este deschisă până la începutul lunii aprilie, între orele 10-18. Luni este închis. Pentru adulţi biletul costă 7 lei, pentru copii 5 lei, iar pentru grupuri 4 lei. 

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite