Timişorenii iau atitudine împotriva reducerii numărului de clase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetele de părinţi ale unora dintre cele mai importante licee ale oraşului, Liceul Teoretic „Grigore Moisil", Colegiul Naţional „C. D. Loga", Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva" s-au mobilizat şi au scris o petiţie adresată Prefecturii Timiş, prin care cer ca numărul de clase de şcolile emblematice pentru Capitala Banatului să nu fie reduse.

La nivelul judeţului, din toamna anului viitor vor rămâne 198 de clase, conform ordinelor Ministerului Educaţie. Acest lucru presupune ca aproape fiecare liceu să rămână fără câte o clasă a noua la începutul anului şcolar. „Studiile făcute pe plan regional şi local, de acţiune în învăţământ care dau prognoze de formare  ne-a făcut să stabilim ponderea distribuirii claselor a noua la liceu", a spus Mariana Eftimie, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş.

 Petiţia a fost semnată de aproape 1.500 de timişoreni printre care părinţi, elevi, foşti absolvenţi şi chiar personalităţi locale. „ În primul rând ca elev, dar mai apoi ca elev în cadrul liceului <<Grigore Moisil>> sunt în favoarea păstrării sistemului de funcţionare a celor 4 licee timişorene. Niciodată, în nicio societate, educaţia nu poate fi condiţionată de economie", a comentat Icleanu Vlad-Mihai pe situl unde a fost postată petiţia. Părinţii insistă pe păstrarea numărului de clase de profil matematică informatică pentru că, în aceste clase există cea mai mare cerere şi concurenţă la admitere. „Nu vorbim despre orice oraş, e Timişoara, un pol regional care se mândreşte cu forţa de muncă înalt calificată. Ar trebui să adapteze învăţământul la realitatea locală", a spus Cătălina Ancuţa, de 37 de ani, mama care a scris petiţia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite