Timişorenii care vor să divorţeze la primărie trebuie să plătească 500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Timişoara au aprobat aseară un proiect de hotărâre prin care s-a stabilit tariful pentru soţii care vor să divorţeze fără să împartă bunuri sau să aibă copii în întreţinere.

Legea le permite soţilor care nu au copii în întreţinere sau bunuri de împărţit să divorţeze rapid, pe cale administrativă, la primării sau la cabinetele notariale. Aleşii locali au aprobat aseară tarifele pentru divorţul la primărie, iar subiectul a creat discuţii interesante. Unii dintre consilieri au propus ca tarifele să fie minime pentru că divorţul este şi aşa un motiv de supărare. „Oamenii care nu au bunuri de împărţit şi nici copii, probabil că nu au nici bani să-şi permită să dea 500 de lei la primărie. Nu cred că stă primăria în banii aceştia”, a spus Traian Stoia, care a propus ca suma cerută pentru divorţ să fie de 100 de lei.

Susţinătorii ideii de familie au propus ca suma să fie mai mare, iar cei care se gândesc să divorţeze să se gândească de două ori înainte sa facă pasul. „Noi ca şi societate ar trebui să promovăm familia. Cred că până la urmă suma de 500 de lei nu este o sumă mare, nici mică, dar nici nu putem cădea în derizoriu să divorţezi cu 100 de lei. Cred că este dincolo de demnitate”, a spus consilierul Ovidiu Ciuhandu. Într-un final s-a aprobat suma un tarif de 500 de lei pentru fiecare divorţ.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite