"Timişorenii ar mânca şi otravă în pachete frumos colorate din supermarket", spun nutriţioniştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii specialişti spun că bănăţenii şi moldovenii sunt cei mai sănătoşi români. În acelaşi timp, 30 la sută din populaţie are mari probleme cu colesterolul. Şi mai grav este că tot mai mulţi tineri ajung să aibă probleme cu inima. Nutriţioniştii spun că problemele pornesc din hypermarketuri şi din lipsa educaţiei alimentare.

Nutriţioniştii spun că cele mai rele alimente pot fi cumpărate din hypermarketuri. „Oamenii nu au timp să citească ingredientele produselor, decât după ce le-au consumat. Având tot mai puţin timp la dispoziţie, românii caută produse semi-preparate, care sunt foarte periculoase pentru organism, pentru că ele sunt gata prăjite. E o greşeală să considerăm că alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase", spune nutriţionistul Ligia Alexandrescu.

În topul alimentelor care ne ucid în fiecare zi se află soia, spun specialiştii, pentru că românii preferă planta gata preparată în nişte compoziţii periculoase. La fel de dăunătoare pentru sănătate sunt şi plicurile şi cubuleţele de adausuri pentru supe şi ciorbe. "S-a observat că populaţia este tot mai interesată de alimente pe care apare mesajul că produsul e cu puţine grăsimi, bio sau natural. Oamenii se mulţumesc cu acel mesaj, astfel că nu se mai citeşte eticheta", mai adaugă nutriţionistul Ligia Alexandrescu.

"Marea problemă a timişorenilor este că se duc în magazine şi cumpără produsele care sunt cel mai uşor de preparat. Suntem tot mai grăbiţi, astfel că ajungem să dăm bani pe alimentele care ne ucid puţin câte puţin. Timişorenii ar mânca şi otravă în pachete frumos colorate din supermarket. Nu mai există cultura fructelor, că după fiecare masa e bine să consumăm şi un măr sau orice alt fruct", spune şi nutriţionistul Dana Stoica.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite