Timişoara: Timişorenii petrec ca la ţară, în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Timişorenii petrec ca la ţară, în oraş
Timişoara: Timişorenii petrec ca la ţară, în oraş

Sărbătoarea coincide cu hramul Catedralei Mitropolitane „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş”.

Cea de a XIII-a ediţiei a Rugii Timişoarei se va desfăşura sâmbătă şi duminică, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor. Manifestările vor începe de la 16.30 cu un spectacol susţinut de Ansamblul Timişul. De la ora 18.00, va avea loc tradiţionalul Joc al Rugii, iar apoi seara va continua cu un concert de muzică populară cu cei mai cunoscuţi cântăreţi din Banat.

Duminică, manifestările vor începe de la ora 10.00, la Catedrala Mitropolitană, cu Sfânta Liturghie, urmat de depuneri de coroane la monumentul eroilor. La ora 16.00, alaiul rugii se va deplasa în Parcul Rozelor, unde va continua petrecerea. „Sunt aşteptaţi să vină peste 10.000 de timişoreni. Ruga este deja o tradiţie. Ca şi noutate ar fi Fanfara de la Bănia, care va evolua pe scenă duminică”, a spus Pavel Deheleanu, directorul Casei de Cultură.

Rugă bănăţeană şi la Paris

Tot în acest weekend are loc, pentru prima dată, ,,Ruga Bănăţeană”, la Paris. Zeci de artişti, dar şi ansambluri de muzică populară, vor încânta românii din capitala Franţei. Evenimentul va începe cu un spectacol susţinut la Ambasada României la Paris, de la ora 20.00. Duminică, sărbătoarea se va muta pe străzile Parisului unde artiştii vor încinge o autentică horă din Banat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite