Timişoara: Timişorenii cu garaje le fac în ciudă celorlalţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Timişorenii cu garaje le fac în ciudă celorlalţi
Timişoara: Timişorenii cu garaje le fac în ciudă celorlalţi

Peste 3.800 de persoane vor beneficia de prelungirea contractelor de concesiune. Primăria propune Consiliuli Local un proiect de hotărâre prin care proprietarii garajelor cu contractele de concesiune expirate le pot prelungi cu cinci ani.

Consiliul Local a dat liber la construcţia de garaje în 1999, printr-o hotărâre care permitea construcţiile de baterii de garaje pe terenurile concesionate de la primărie. În acest fel au „răsărit” în oraş aproximativ 6.500 de garaje pentru care s-au încheiat contracte de concesiune pe cinci ani. În 2005, consilierii locali au dat o altă hotărâre prin care s-au prelungit contractele pentru garaje, pe o perioadă de 10 ani. 
În tot acest timp s-au construit 3.800 de garaje pe terenuri care erau retrocedate sau cărora le-a expirat contractul de concesiune. Acum, municipalitatea vrea să clarifice situaţia celor 3.800 de proprietari de garaje. „Situaţia care se vrea lămurită este pentru garajele construite legal şi carora le-au expirat contractele”, a spus şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ.

Inventarul garajelor ilegale
Dintre cei 3.800 de proprietari de garaje, doar 20 la sută au depus cererile de prelungire la termen. Ceilalţi 80 la sută nu au depus cererile, dar se vor bucura de prelungirea contractului. Proiectul de hotărâre care va fi supus dezbaterii consilierilor în şedinţa de marţi prevede şi o inventariere a garajelor ilegale.
„Direcţia de Urbanism va inventaria într-un an de la emiterea hotărârii toate garajele ilegale. În cazul în care nu pot intra în legalitate, garajele vor fi demolate pe cheltuiala proprietarului”, arată referatul propus de primărie.

Garajele împart oraşul în două
Problema garajelor este una extrem de controversată în Timişoara. În vară, mai mulţi consilieri locali au lansat ideea demolării tuturor garajelor şi construirea unor parcări subterane sau supraterane, care să ofere mai multe locuri de parcare şi să arate mai frumos. Proprietarii de garaje s-au opus vehement unei astfel de măsuri, în timp ce şoferii care sunt nevoiţi să caute cu disperare un loc de parcare ar fi vrut moartă capra vecinului, adică demolarea tuturor garajelor. În condiţiile în care garajele ar fi demolate, pe locul acestora ar putea fi amenajate mai multe locuri de parcare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite