Timişoara: Timişorenii petrec weekend-ul călare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Timişorenii petrec weekend-ul călare
Timişoara: Timişorenii petrec weekend-ul călare

Manejul de la marginea oraşului devine locul perfect pentru cei care nu se tem de cai sau înălţime.

Teodora Popescu este o adolescentă din Timişoara, dar şi un jokeu de perspectivă. În fiecare zi ea vine la manejul din Calea Lugojului, unde se pregăteşte pentru o nouă competiţie. Pasiunea Teodorei pentru călărie a început dintr-o joacă, într-o tabără în Austria. La întoarcerea acasă, adolescenta a dorit să continue echitaţia, care s-a transformat repede într-o pasiune în care investeşte zilnic câteva ore bune.

În timpul anului şcolar, timişoreanca venea la manej zilnic, după ore. Îşi petrecea după-amiezile în preajma cailor, sub îndrumarea antrenorului care o ajută să se perfecţioneze. La mai puţin de doi ani de când a învăţat să călărească, tânăra timişoreancă a câştigat primul premiu naţional. Fără a se teme de calul alături de care a intrat în competiţie, Teodora a depăşit adversarii din celelalte regiuni, totul pe baza tehnicii şi încrederii pe care o are în ea şi în calul alături de care a intrat în competiţie. Asemeni Teodorei, şi alţi tineri timişoreni se antrenează la manejul de la marginea Timişoarei.

Deşi nu au propriul cal, aceştia beneficiază de animalele preţioase ale celor mai înstăriţi dintre bănăţeni. Tinerii se bucură astfel că au la dispoziţie cai de rasă alături de care se pot antrena, iar stăpânii animalelor, că are cine să aibă grijă cu atenţie de caii lor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite