Timişorenii preferă concertul lui Manu Chao de la Novi Sad în detrimentul celui din capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manu Chao revine cu un nou turneu mondial, “La Ventura”, care îşi propune o serie de concerte speciale, exclusiviste, dedicate celor mai infocaţi fani ai săi, la un preţ de bilet mult mai mic decât în concertele lui obişnuite.

Renumitul muzician Manu Chao a plecat în această lună în „April Balkan Tour”, care cuprinde Slovenia, Croaţia, Bosnia, Serbia, Kosovo, Bulgaria, Albania, Turcia şi România. Concertul din România va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, pe 16 aprilie. Timişorenii care doresc să îl asculte pe Manu Chao şi-au cumpărat deja biletele pentru concertul de mâine, de la Novi Sad. Pentru ei este mai la îndemână să străbată 155 de kilometri, decât cele 600 de kilometri cât au până la Bucureşti. Sârbii au pus în vânzare 3.000 de bilete, la preţuri cuprinse între 15 şi 26 de euro. Concertul se va desfăuşura în sala de sport din Novi Sad, începând cu ora 19.00.

Un muzician poliglot

Unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai culturii latine, Manu Chao este recunoscut pentru spiritul liber promovat prin muzica sa ce abundă în mix-uri de sonorităţi rock, salsa, reggae, ska şi rai. Show-urile sale sunt adevarate explozii de energie şi bună dispoziţie, emoţie şi dăruire, Manu Chao fiind un veritabil maestru al scenei. Repertoriul poliglot din care nu lipsesc piese în limba franceză, engleză, spaniolă, catalană, portugheză, galiţiană sau arabă, reprezinta un alt element caracteristic al muzicii sale, care este ascultată în toate colţurile lumii.



Părinţii lui sunt originari din Nordul Spaniei, însă au emigrat în Franţa. Pe numele său adevărat Jose-Manuel Thomas Arthur Chao, artistul a venit pe lume la 21 iunie 1961, la Paris. Manu, împreună cu fraţii săi, au crescut într-o suburbie a Parisului, înconjuraţi de artişti şi intelectuali, prieteni ai tatălui lor. Copilărind într-un mediu cultural foarte divers, personalitatea lui Manu a fost influenţată în mod pozitiv, ceea ce a determinat mai târziu mixtura de sound-uri din muzica sa.



Manu Chao şi-a făcut debutul muzical la jumătatea anilor ’80, în trupa Hot Pants. A urmat apoi Mano Negra, un proiect în cadrul căruia cântă împreună cu fratele şi vărul său şi alături de care a lansat nu mai puţin de cinci albume. Debutul în cariera solo a avut loc spre sfârşitul anilor ’90, primul său material discografic intitulat “Clandestino” fiind lansat în 1998. A urmat albumul “Proxima Estacion: Esperanza”, în 2001, material ce a inclus megahit-ul „Me Gustas Tu”, iar trei ani mai tarziu, “Siberie m’etait conteee“ – primul album in limba franceza al artistului.

Prieten cu Emir Kusturica

image

În 2007, Manu Chao a lansat cel de-al patrulea album de studio, “La Radiolina”, primul single, “Rainin in Paradize” bucurandu-se de un videoclip regizat de celebrul Emir Kusturica. De altfel, prietenia dintre cei doi este mai veche, Manu realizând muzica pentru filmul Maradona, a lui Kusturica.
Manu Chao a urca pe scena Best Fest de la Bucureşti în urmă cu trei ani.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite