Timişoreanul care i-a „suflat” premierului Mihai Răzvan Ungureanu o bursă în America

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Draganescu, in urma cu doi ani, cu ocazia unui interviu acordat pentru "Adevarul"
Ovidiu Draganescu, in urma cu doi ani, cu ocazia unui interviu acordat pentru "Adevarul"

Fostul prefect de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a fost, în trecut, coleg şi amic cu actualul premier, Mihai Răzvan Ungureanu. Înainte de asta, Drăgănescu şi Ungureanu au fost contracandidaţi pentru o bursă în Statele Unite ale Americii, iar timişoreanul a fost învingător.

Fostul prefect al judeţului Timiş, Ovidiu Drăgănescu, şi actualul premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu, au fost în trecut colegi apropiaţi în Biroul Permanent Naţional al PNL. „Noi doi aveam mai mereu opinie diferită de istoricul Adrian Cioroianu”, îşi aminteşte Ovidiu Drăgănescu, care a fost şi secretar al Comisiei de Control a Activităţii SIE, în perioada în care Mihai Răzvan Ungureanu a condus Serviciul de Informaţii Externe. „Îl cunosc ca o persoană foarte muncitoare şi ordonată. Cred că va fi un Guvern mult mai articulat. Întodeauna era în rezerva de posibili prim-miniştri şi posibili prezidenţiabili. Este printre persoanele în jur de 40 de ani, care, prin pregătire, prin experienţa cumulată la o vârstă destul de tânără, are potenţial pentru orice tip de funcţie la nivel înalt. În afară de asta stăpâneşte foarte bine limbile de circulaţie internaţională, în special engleza şi germana”, a spus Ovidiu Drăgănescu.

Bursa americană


Înainte ca Drăgănescu şi Ungureanu să devină amici şi colegi, cei doi au fost contracandidaţi pentru o bursă în Statele Unite ale Americii, oferita de fundaţia Eisenhower. „Este o bursă oferită de o fundaţie americană. Rândul unei ţări vine o dată la doi-trei ani. Este o concurenţă foarte mare, iar în finală ajung trei candidaţi ale căror dosare se trimit la Washington. În anul în care am participat şi eu, în finală au fost alături de mine, actualul premier şi încă o persoană. Americanii m-au ales pe mine”, povesteşte „fălos”, fostul prefect de Timiş, retras acum din viaţa publică pentru a se dedica familiei. Drăgănescu a mai spus că printre românii bursieri ai fundaţiei americane au fost: Monica Macovei, Dan Pascariu şi Călin Zamfierscu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite