Timişoreanul din fruntea Camerei de Comerţ din Detroit: "Românii se văd doar la biserică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolai Ianoş s-a stabilit în SUA, în urmă cu opt ani. Din această iarnă este preşedintele Camerei de Comerţ a Românilor din Detroit.

Nicolai Ianoş încearcă să-i unească pe cei aproximativ 80.000 de români care trăiesc în Detroit şi în împrejurimile acestuia. Timişoreanul a fost numit în fruntea Camerei de Comerţ a Românilor, a doua după cea din Chicago. „Pot să spun că în Detroit sunt aproximativ 1.000 de firme deţinute de români. Cele mai multe sunt din zona construcţiilor şi de transporturi”, a declarat Nicolai Ianoş.

În Detroit, lucrează şi câteva sute de ingineri români la compania General Motors. Ianoş este dezamăgit că românii de peste Ocean sunt extrem de dezbinaţi şi nu se întâlnesc decât la bisericile pe care le frecventează. „Sunt 20 de biserici la care merg românii. Din păcate, nu comunică unii cu alţii. Vrem să îi ajutăm dacă vor să se lanseze în afaceri. E mult mai simplu decât în România. Dai 10 dolari şi în 15 minute ai domeniul pe cinci ani”, a mai spus Ianoş.

A fondat un ziar pentru români

Timişoreanul va încerca să înlesnească legături între oamenii de afaceri din Statele Unite cu cei din ţară. Nicolai Ianoş este şi directorul celei mai noi publicaţii pentru români din America, intitulată „Vestea”. „Avem 3.000 de exemplare, am pus şi preţ, dar se dau gratis la biserici. Românii nu vor să dea bani pe ziare”, a afirmat Ianoş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite