Timişoreancă ucisă de munte. Iubitoare de drumeţii, femeia a căzut de la mare înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adina Mosincat, de 35 de ani, a murit în munţii Retezat, în zona Căldarea Berbecilor, în apropiere de vârful Peleaga. Fata se afla alături de alţi doi prieteni într-o drumeţie, însă la un momentdat a alunecat, s-a lovit de pietre şi a căzut de la înălţime. Tânăra era îndrăgostită de munte şi îşi dedica mult timp drumeţiilor.

„Traseul pe care echipele de salvare l-au avut de parcurs a fost dificil, acoperit cu zăpadă şi gheaţă. S-a ajuns la grupul de turişti în jurul orei 12.00, după patru ore de la primirea apelului telefonic. Salvamontiştii nu au putut să mai facă nimic decât să constate decesul turistei", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Răducu Nicolae. În aceeaşi zonă, în anul 2007 s-a accidentat o turistă din Cehia. Aceasta a fost transportată în stare gravă la spital, jandarmii montani şi salvamontişti reuşind să o salveze.

image

Devastat de durere, fratele victimei, Dan, a spus în această dimineaţă că "principala preocupare a familiei este recuperarea cadavrului tinerei şi completarea actelor pentru funeralii, mai ales că aceste lucruri necesită multă birocraţie".


Vestea morţii Adinei Mosincat a ajuns şi la foştii colegii de lucru dintr-o multinaţională din Timişoara. Foştii colegi spun că Adina era îndrăgostită de munte, ea fiind obişnuită ca după fiecare expediţie să le arate pozele făcute la mare înălţime.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite