Timişoara:Topul celor 255 de gropi de pe străzile Timişoarei (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un timişorean şi-a dedicat timpul pentru a construi mapa craterelor din oraş şi a fotografiat şoselele capcană. Pozele au fost postate pe un site timişorean şi introduse în concursul „Votează cea mai frumoasă groapă din Timişoara”.

Portalul „timisoaraonline.net” oferă o adevărată incursiune în topul gropilor din municipiul Timişoara care conţine fotografiile făcute de un utilizator al site-ului.

Am lansat acest concurs acum câteva săptămâni, iar pozele le-am primit de la un utilizator al site-ului şi am apreciat acest lucru ca fiind o oportunitate de informare corectă a populaţiei. Poate că prin acest mijloc se va şi lua o anumită atitudine. Vom mai păstra concursul cam la fel de mult cum păstrăm şi alte astfel de iniţiative, în jur de o lună”, a precizat Nicolae Tîrziu, managerul firmei de soft  care se ocupă de întreţinerea site-ului.

Sute de gropi inventariate
Utilizatorul a reuşit să fotografieze 255 de gropi. Pentru a arăta lungimea şi adâncimea craterelor, fotograful a utilizat şi o ruletă în unele cazuri.  Dintre „concurenţi” se evidenţiază craterele din mijlocul străzilor intens circulate, canalele neaduse la acelaşi nivel cu restul străzii, şinele de tramvai care se mişcă în craterul format în jurul lor şi nenumărate trotuare abandonate în timpul lucrărilor. „Sunt unele locuri unde arată devastator, nici nu ştiu cum să explic, probabil că este ca o reacţie în lanţ. În orice caz, am observat că autorităţile încep să aibă iniţiativă”, a mai spus Nicolae Tîrziu.

Cel mai votat crater
Timişorenii au votat cea mai mare despicare a asfaltului cu 30 de voturi, fiind urmată de două gropi care ocupă o bandă întreagă de circulaţie. Restul voturilor au fost acordate pozelor în care apare maşina fotografului anonim şi în care o roată este aproape jumătate băgată într-un crater imens.

„Dacă vreo groapă introdusă în concurs se repară între timp, scoatem acea imagine. Dar restul imaginilor continuă să concureze pentru «cea mai frumoasă groapă din Timişoara» şi pot fi votate”, a descris Nicolae Tîrziu. Cele 17 pagini îşi aşteaptă curioşii.

Şoferii au votat craterele imense
Din cele 255 de gropi fotografiate pe un perimetru vast al oraşului, doar una se bucură de atenţia deosebită a 30 de timişoreni, aceasta fiind un crater din mijlocul străzii. Restul gropilor au fost votate de 11 timişoreni, iar unele nu au stârnit reacţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite