Timişoara: Nemţii sunt zgârciţi cu valoarea Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Nemţii sunt zgârciţi  cu valoarea Timişoarei
Timişoara: Nemţii sunt zgârciţi cu valoarea Timişoarei

Străinii care vizitează oraşul de pe Bega spun că tururile oraşului sunt o idee bună dacă sunt ieftine.

Oraşul de pe Bega este un punct de atracţie turistică pentru vizitatorii din alte localităţi ale ţării, dar şi pentru mulţi străini care consideră că Timişoara are potenţial turistic care, însă, trebuie valorificat. Dintre cei care vin de peste hotare să vadă capitala Banatului, nemţii ajung cel mai des să se plimbe printre clădirile vechi ale oraşului.

Un studiu realizat de autorităţile locale pe un număr de 215 turişti care au trecut pragul Info-centrului turistic din oraş, arată că aceştia nu ar fi interesaţi să plătească mai mult de 30 de euro pentru un tur al Timişoarei.

Traseu cât mai puţin costisitor

Aproape 80 la sută din turiştii care au participat la studiu sunt de părere că un city tour al oraşului ar fi o idee bună. „Majoritatea s-au arătat interesaţi de un tur al Timişoarei şi au spus că ar plăti ca să viziteze oraşul”, a continuat Lucia Solomon, reprezentantă a Info-centrului turistic din Timişiara. Dintre aceştia jumătate ar fi de acord să plătească pentru el şi cealaltă jumătate consideră că poate fi văzut şi fără un ghid.

Calitatea merită

Calitatea este apreciată de turiştii nemţi care contribuie cel mai mult la turismul timişorean. Tocmai de aceea, persoanele intervievate pentru studiu au afirmat că sunt de acord să plătească mai mult pentru un tur bine organizat. „Ca să avem un turism de calitate trebuie să oferim mai multe servicii de acest gen pentru cei care vin şi să ne promovăm puţin mai mult”, a continuat Lucia Solomon. Aproape 50 la sută dintre turişti consideră că standardele calitative ridicate ale serviciilor oferite ar merita şi mai mult de 30 de euro.

Timişoara valorează puţini euro

Aproape 10 la sută din cei care ar plăti pentru un tur nu ar da mai mult de 30 de euro pentru un astfel de serviciu. Cele mai multe persoane au căzut de acord asupra sumei de 20 de euro pentru o plimbare organizată prin Timişoara. Un tur al oraşului ar include pieţe centrale, câteva parcuri şi unele biserici foarte vechi.

"Pentru un turism de calitate trebuie să oferim mai multe servicii şi să ne promovăm mai mult".
Lucia Solomon, reprezentantă a Info-centrului turistic

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite