Timişoara: Gunoiul Timişoarei plimbat 150 de kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baloţii cu gunoi vor fi transportaţi până lângă localitatea hunedoreană Rapolt, într-o groapă similară celei de la Parţa.

Problema gunoiului s-a transformat în panică, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru autorităţi. Pentru deponeul de la Ghizela nici nu a început licitaţia, aşa că, din acest motiv, se tot caută soluţii provizorii pentru depozitarea gunoiului. La începutul acestui an, Retim a cumpărat o maşină de balotat gunoiul, care este depozitat pe o platformă betonată din Calea Şagului. Pentru că acolo nu mai este loc, autorităţile au fost nevoite să caute o altă soluţie, iar cea mai probabilă este depozitarea gunoaielor tocmai în Hunedoara.

„Am avut discuţii cu autorităţile din Hunedoara pentru depozitarea gunoaielor acolo. Răspunsul a fost favorabil”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Deponeul, o poveste fără sfârşit

Viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu evită să vorbească exact pe marginea acestui subiect de frică să nu şi-i pună pe hunedoreni în cap. Avem discuţii şi cu Hunedoara, dar este pusă în discuţie şi o locaţie din Timiş. „Nu e o problemă simplă şi tot ce se întâmplă acum este pentru că nu s-a finalizat Ghizela. Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că licitaţia pentru Ghizela se termină la sfârşitul lunii mai. Este iunie şi nu s-a făcut nimic. Cei de la Consiliul Judeţean se spală pe mâini când de fapt ei sunt responsabili”, a spus Sorin Grindeanu.

„Licitaţia se reia. În aceste zile apare caietul de sarcini”, a replicat Constantin Ostaficiuc. Situaţia gropii de gunoi în care vor fi transportaţi baloţii de la Timişoara, aflată la 150 de kilometri, este similară celei de la Parţa. Groapa a funcţionat ilegal şi trebuie închisă. Autorităţile din Hunedoara profită că gunoiul din Timişoara este înfoliat şi vor să îl folosească în loc de pământ pentru închiderea gropii. „Am hotărât să-i ajutăm pe colegii de la Timişoara. Gunoiul va fi depus în deponeul de la Rapolt. Aici avem capacitatea de a mai înmagazina aproximativ 80.000 de metri cubi de gunoi. Acest lucru ne ajută şi pe noi, pentru că dorim să închidem acest deponeu şi astfel nu vom fi obligaţi să aducem acolo pâmânt”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ.

Retim nu ştie nimic
Compania de salubrizare nu dă niciun răspuns concret în privinţa transportării gunoiului. „Nu ştiu nimic. Nu am primit nicio hârtie în sensul ăsta”, a spus purtătorul de cuvânt al Retim, Livian Hotico. Acesta a mai spus că, indiferent unde vor fi duşi baloţii de gunoi, timişorenii nu vor plăti în plus. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite