Cel mai vechi paşaport din România are 90 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O călătorie în timp, prin evoluţia paşapoartelor. Expoziţia de la Serviciul de Eliberare a Paşapoartelor pune la dispoziţia timişorenilor cel mai vechi paşaport din România, care datează din anul 1919.

Sute de timişoreni au vizitat în ultimele zile, expoziţia de paşapoarte de la mall. De ziua aniversară a Paşaportului Românesc, reprezentanţii serviciului au pregătit un eveniment special. La sediul serviciului de paşapoarte, timişorenii pot admira documente de călătorie emise acum 90 de ani. Astfel, cel mai vechi paşaport datează din Bucureşti şi a fost eliberat în 1919. Expoziţia mai cuprinde documente din anii n1926, 1936 şi chiar din anii '60. La cealaltă extremă, în cadrul aceleiaşi expoziţii, timişorenii mai pot afla totul despre cel mai modern doument de călătorie - paşaportul electronic.

Legea paşapoartelor a intrat în vigoare acum 99 de ani şi a fost emisă printr-un decret al regelui ferdinand.

„De atunci, n-au fost mari diferenţe în ceea ce priveşte regimul paşapoartelor. Singurele diferenţe sunt cele privint forma de eliberare, regimule ste aproape neschimbat", a explicat şeful Serviuciului de Paşapoarte din Timiş, Florin Popescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite