Călin, artistul care îşi găseşte „feţele” în troleibuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portrete, peisaje sau artă abstractă. Totul, în viziunea studenţilor de la Facultatea de Arte din Timişoara - secţia grafică. Călin Ciocan povesteşte despre sursele lui de inspiraţie şi portetele pe care le realizează.

La numai 22 de ani, Călin Ciocan spune că „citeşte" feţele umane cu totul aparte. Dincolo de estetic, artistul vede linii care trasează experienţă. „Îmi place să merg cu troleibuzul şi să observ expresiile oamenilor. Găsesc atât de des, feţe care mă inspiră şi ar fi interesante de desenat", mărturiseşte Călin. Tânărul spune că desenează portete de dinainte să îşi amintească. Treaba şi-a luat-o în serios, în clasa a cincea, când s-a înscris la un liceu de arte. Acum, Călin este student la master şi spune că îşi centrează viaţa în jurul portretelor sale.

N-am bani de model, mă inspir din poze

După ce şi-a ales „feţele interesante" de desenat, artistul povesteşte procesul prin care ajunge să transpună emoţiile pe hârtie. „Nu am bani ca să plătesc un model, aşa că, îmi caut o poză cu care să îmi semene personajul la trăsături. Astfel, iau poza ca pe un şablon şi scot în evidenţă emoţiile pe care consider eu că le exprimă faţa respectivă", a explicat acesta.

Realizarea unui portret poate dura două-trei zile, în funcţie de timpul dedicat desenului. Pozele lui Călin au cea mai mare trecere la îndrăgostiţi. „Câştig cam 150 lei pentru un portret. Sunt foarte multe cupluri cărora le fac portrete, după fotografii. De asemenea, desenele mele sunt făcute foarte des cadou, persoanelor drage", povesteşte acesta, cu mândrie.

Apa şi focul în cultura populară

Expoziţie Margareta Sterian la Muzeul de Artă din Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite