Studiile superioare nu sunt căutate de angajatorii din Timiş. Constructorii şi muncitorii necalificaţi au cele mai mari şanse de a-şi găsi un job

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 350 de joburi sunt scoase la ofertă pentru şomeri, în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă. Şomerii cu studii superioare au cele mai slabe şanse de a se angaja, în timp ce căutaţi sunt constructorii, electricienii sau muncitorii necalificaţi.

Programatorii IT sau inginerii sunt singurii şomeri cu studii superioare care au şanse de a-şi găsi un job. Lista locurilor de muncă pusă la dispoziţie de către reprezentanţii AJOFM cuprinde mai puţin de 20 de posturi cu studii superioare, din mai bine de 350, disponibile. Dintre cei cu studii universitare, cei mai căutaţi sunt programatorii IT şi inginerii.

Profilul şomerului timişean

Timişenii care nu au o calificare sau au absolvit o şcoală profesională au cele mai mari şanse de a-şi găsi de lucru. Constructorii, zidarii sau electricienii sunt în topul listei de angajare, urmaţi de confecţioneri sau muncitori în fabrică.

În Timiş, rata şomajului este mai ridicată la bărbaţi decât la femei, în timp ce aproape 30% din cei rămaşi fără loc de muncă sunt cu vârste între 40 şi 50 de ani. Totodată, aproape 65% din şomeri au un nivel de pregătire primar Aproape o treime din timişenii fără un loc de muncă nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite