Timişoara şi Urziceni, aliaţi împotriva arbitrajului lui Istvan Kovacs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Goga priveşte înapoi cu mânie
Dorin Goga priveşte înapoi cu mânie

Conducerea şi antrenorul „Politehnicii” Timişoara acuză arbitrajul lui Istvan Kovacs din partida cu Unirea Urziceni. Marian Iancu este de părere că tânărul arbitru a făcut totul pentru ca partida să se termine la egalitate. Scorul final a fost 0-0, rezultat care le avantajează pe celelalte echipe din fruntea clasamentului, CFR Cluj şi Steaua.

Ca şi în partida cu Rapid din etapa trecută, alb-violeţii şi-au dominat adversarul, însă lipsa eficacităţii în faţa porţii adverse le-a scos din nou peri albi suporterilor timişoreni. Unirea a jucat prudent, cele mai importante faze de poartă ale oaspeţilor venind în urma unor lovituri libere din preajma careului, în timp ce gazdele au adus mingea în preajma porţii adverse prin toate mijloacele posibile, însă fără a reuşi golul izbăvitor.

Dorin Goga a fost ghinionistul serii, fiind principalul pericol pentru portarul Daniel Tudor. N-a fost, însă, seara atacantului de la care toată lumea se aşteaptă să suplinească absenţa lui Gigel Bucur. Cea mai mare ocazie a lui Goga s-a consumat în minutul 69, când balonul şutat de atacantul alb-violet a întâlnit bara. „Am avut şapte ocazii, dar am ratat din toate poziţiile. E dureros”, a spus Goga la finalul partidei.

„Centralul” contestat

Prestaţia arbitrului Istvan Kovacs a iritat amebele părţi. Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în minutul 79, când mingea a atins mâna lui Brandan în interiorul careului Unirii. Arbitrul de linie de pe acea parte a ridicat fanionul semnalizând infracţiunea, însă tânărul arbitru de centru i-a făcut semn să lase faza să continue. „A văzut un stadion întreg cum tuşierul a indicat penalty dar, din păcate, nu ni s-a dat nimic”, a declarat Dorin Goga.

Atât oficialii clubului cât şi conducerea tehnică au condamnat decizia brigăzii de arbitri. „Nu se poate ca un copilaş de vârstă cu fiul meu să vină să mă arbitreze. Băgăm bani mulţi, corecţi, investim în terenuri, în stadioane, nu se poate să vină un copilaş să dicteze pe banii noştri. Nu se poate să nu dai 11 metri. I-a zis în cască asistentului să lase fanionul jos că îl vede lumea”, a spus finanţatorul Marian Iancu.

„Tuşierul era în poziţie foarte bună şi a ridicat steagul, dar am înţeles că centralul i-a cerut să lase steagul jos. Va fi discutată această fază, dar a fost penalty”, a fost reacţia antrenorului Ioan Ovidiu Sabău. Omologul său consideră că faza a fost judecat corect de Istvan Kovacs. „Tuşierul a ridicat steagul pentru că era fault în atac, nu cred că pentru henţ, dar nu vreau să vorbesc despre arbitraj”, a spus Ron Levy, antrenorul Urziceniului. Oaspeţii au cerut penalty la o fază în careul timişorenilor, când portarul Taborda l-a lovit cu piciorul, după ce a sărit să prindă un balon, pe Bilaşco.

Sabău: „Felicit jucătorii, suntem pe drumul cel bun”

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău este de părere că echipa sa a arătat că se poate lupta pentru titlu, însă a sevidenţiat şi valoarea adversarului de ieri. „Dacă vom continua aşa, ne putem lupta la titlu. N-aş vrea să vorbesc de ghinion. Unirea este o echipă omogenă, cu fotbalişti care joacă de doi ani împreună, bine pregătită, dar astăzi nu le-am dat şanse”, a spus tehnicianul bănăţenilor.

Acesta a spus că moralul jucătorilor a fost afectat de semi-eşecul cu Unirea. „Îmi felicit jucătorii, pentru că este al doilea joc cu atitudine, implicare, caracter şi calitate în joc. Am fi meritat cele trei puncte, ar fi însemnat foarte mult pentru noi, atât pentru moral, cât şi pentru obiectiv. Jucătorii erau foarte afectaţi de punctele pierdute, dar şi din cauza arbitrajului. Atunci când domini şi ai ocazii, normal că eşti nemulţumit”, a declarat Neluţu Sabău.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite