Preţul mediu pentru închirierea spaţiilor comerciale a scăzut cu 13 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În capitala Banatului, chiriile percepute pentru firme au oscilat, iar perioadele de scădere au alternat cu cele de creştere. În Timişoara chiria medie este de 13 euro metru pătrat.

Conform unui studiu realizat de site-ul www.imobiliare.ro, chiriile pentru spaţii comerciale au scăzut în ultimele 24 de luni cu un procent cuprins între 13 şi 45 la sută. Preţul cerut pentru închiriea spaţiilor pentru firme a urmat trendul de scădere înregistrat şi în cazul celorlalte sectoare imobiliare.
În ultimii doi ani, zona spaţiilor comerciale a fost foarte dinamică. Pe de-o parte, am asistat la inaugurări de mari centre, pe de altă parte mulţi proprietari de astfel de locaţii din zone centrale sau semi-centrale au întâmpinat dificultăţi în găsirea clienţilor.
Oferta este mare, atât în Capitală, cât şi în principalele oraşe din ţară, iar cererea s-a redus simţitor. O consecinţă firească a acestui fapt este scăderea preţului”, a declarat Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro.

Preţurile au scăzut cu 13 la sută

Timişoara este oraşul care rupe ritmul în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor la închirierea spaţiilor comerciale. Perioadele de scădere au alternat cu cele de creştere. Totuşi, per ansamblu, în ultimele 24 de luni, preţul mediu cerut pentru închirierea spaţiilor comerciale a scăzut cu 13 la sută, de la 15 euro la 13 euro pe metru pătrat. În primăvara anului trecut însă, preţul mediu înregistrat era de 16 euro/mp, mai mare decât la începutul declanşării crizei.

Analiza a luat în calcul anunţuri valide care vizează închirierea spaţiilor comerciale în zone centrale din Capitală şi în principalele oraşe din ţară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite