Bătaie de joc: zeci de profesori muncesc pe gratis la Facultatea de Arhitectură din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncesc din pasiune sau pentru portofoliu. Doi din trei profesori de la Facultatea de Arhitectură a Universităţii Politehnica nu şi-au primit salariile din luna noiembrie a anului trecut. Singurii care sunt plătiţi sunt profesorii titulari.

Andrei Racolţa este asistent universitar la Facultatea de Arhitectură. Predă trei materii şi petrece cam şase ore pe zi la facultate. Pe salariul de la facultate nu se bazează  însă, de câţiva ani. Asta pentru că, spune Andrei, nu a existat an să îşi primească salariul la timp. Acum, nu a văzut bani de la Universitatea Politehnica, din luna noiembrie a lui 2010.

Obişnuiţi să predea din pasiune

„Sunt obişnuit. Se întâmplă în fiecare an să fie luni în care salariul nu ajunge la noi. Ştiu că nu sunt singur, nici colegii mei nu au primit bani", spune acesta. Astfel, singurii care sunt plătiţi la Facultatea de Arhitectură sunt profesorii titulari, care sunt în proporţie de 30%.

Nici de recuperarea banilor, profesorii nu pot fi siguri. „De obicei, ne recuperăm banii, dar nu se întâmplă întotdeauna. Eu am învăţat să mă descurc din alte surse de venit. Predau pentru că îmi place şi îmi prinde bine", a explicat Andrei.

„Cei de la rectorat ne spun că banii sunt folosiţi pentru alte investiţii, în folosul Politehnicii. Noi ce să spunem?! Foarte mulţi colegi de ai mei pleacă după un semestru, când îşi dau seama că nu sunt plătiţi. Cei care rămân, se împacă cu situaţia", a declarat acesta.

Conducerea rectoratului spune că banii nu sunt viraţi de la guvern pentru sistemul plata cu ora, foma de plată a asistenţilor universitari.

Botoşani: Profesorii refuză să intre la ore de 18 zile!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite