Timişoara paralizată de o pană de curent mai bine de două ore: nu se ştie vinovatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoara, primul oraş iluminat a electric, a fost în noaptea de miercuri spre joi oraşul beznei. Mijloacele de transport în comun au rămas înţepenite, iar călătorii s-au descurcat cum au putut. Afectat a fost şi iluminatul stradal, astfel că gropile au fost mascate măcar pentru o noapte.

Timp de mai bine de două ore, aproape întreaga Timişoara a rămas la lumina lumânărilor, o avarie paralizând circulaţia în oraş. În timp ce mijloacele de transport în comun au rămas înţepenite, iluminatul stradal a refuzat să funcţioneze, astfel că fiecare s-a descurcat cum a putut. După două ore de beznă, lucrurile au reintrat în normal.

Cei mai afectaţi de pana de curent au fost cei care călătoreau cu tramvaiele, mai ales dacă trebuiau să ajungă dintr-un capăt în altul al oraşului. ""E o bătaie de joc. Sunt bătrână şi de abia mă mai mişc. Mi-au făcut abonament, iar cei de la RATT nu ne oferă nici măcar o explicaţie. Ne-au spus să coborâm că nu mergem mai departe. O să stau în vagon până o să revină curentul. Unde să mă duc în plină noapte", s-a întrebat Zenovia Drăghicioiu (foto), de 57 de ani.

image

La fel de nefericiţi au fost şi vatmanii, care s-au retras cu întârzieri mari în depou. În plus, au pierdut şi bani. "Pe perioada avariilor noi suntem plătiţi cu 75 la sută. Nu e nici prima şi nici ultima avarie, că tot sistemul ăsta energetic stă să se prăbuşească. Eu unul nu am ştiut ce să le spun călătorilor pentru că nici noi nu am primit vreo explicaţie", a declarat pentru Adevărul de seară Timişoara Dumitru Merticariu, de 44 de ani, vatman de o viaţă la RATT.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite