Timişoara oferă pentru Cartea Recordurilor cei mai mici practicanţi de sporturi extreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihăiţă şi Răzvan Niţă fac sport de la o vârstă fragedă
Mihăiţă şi Răzvan Niţă fac sport de la o vârstă fragedă

Copii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani se antrenează în sala de sport "No Limits", al campionul de sporturi extreme Ştefan Cojocnean, singurul român care a participat la două ediţii ale competiţiei Imposibility Challenge de la Munchen.

VEZI GALERIE FOTO CU MICUTII PRACTICANŢI DE SPORTURI EXTREME

Printre numeroşii copii care fac mişcare acolo se află şi fraţii Mihăiţă şi Răzvan Niţă. Primul are doar doi ani şi chiar dacă de abia a învăţat să meargă, se dă cu rolele ca un om mare. Marea problemă cu Mihăiţă este că plânge tot timpul cânt trebuie să îşi dea jos rolele. „La început l-a văzut pe fratele său că se dă cu rolele şi s-a ambiţionat şi el. A fost mai greu la început cu echilibrul, dar acum nu pot să îi mai dau jos rolele”, a spus Alina Niţă, mama copiului.



Fratele său, Răzvan, la doar patru ani, este cel mai mic copil din lume care merge pe picioroange moderne. „Am căutat pe Internet şi pe site-ul Guiness Book şi nu am găsit copil cu vârstă mai mică care merge pe picioroange. Ca profesor de educaţie fizică spun că avem nevoie de copii sănătoşi”, a spus Ştefan Cojocnean.



Învaţă să fie fericiţi de mici

Sport extrem pentru copii
Sport extrem pentru copii

Copiii fac antrenamente de două ori pe săptămână. Antrenorul le pregăteşte tot felul de jocuri interactive pentru o pregătire fizică şi psihică cât mai bună. „Trebuie să înveţe să fie liberi, sănătoşi şi fericiţi de mici. Chiar dacă au vârste scăzute, sunt plini de curaj. E important să răzbească în viaţă mai târziu. Ei nu au temerile noastre, a celor mari”, a declarat Raul Niţă, tatăl celor doi practicanţi de sport extrem.

Sportul disciplinează

Un alt sportiv, Andrei Galea, are 7 ani şi este deja expert în materie de picioroange moderne. „Mă simt mai înalt pe picioroange. Nu mi-e frică, e chiar fain. Am mai căzut câte puţin, dar m-am ridicat şi am continuat”, a spus Andrei, care este adus la sală de părinţi, de la Remetea Mare. „Sportul ajută mental şi fizic. Am avut probleme cu Andrei, dar prin sport s-a disciplinat”, a declarat Ileana Galea, mama micuţului. 




Sport extrem pentru copii
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite