Fişa medicală, accesată cu un click. Arhivele medicale vor fi înlocuite cu fişiere pe un server

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Era tehnologiei ajunge şi în maternităţile din Timişoara. Aici, dosarele groase cu acte medicale vor fi înlocuite cu un program informaţional, care stochează fişele medicale ale mămicilor. Acestea îşi vor putea accesa fişierele de acasă iar informaţiile vor fi disponibile oricând.

Mămicile care nasc în Timişoara nu vor mai trebui să se confrunte cu birocraţia fişelor medicale din spital. Proiectul, finanţat din fonduri europene presupune dotarea maternităţilor timişorene cu aparatură de ultimă generaţie şi le va servi în plus şi studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş". Aceştia vor avea acces instant la datele mămicilor, având o bază de studiu de caz.

Pentru medici, paciente şi studenţi

Chiar dacă, în prima instanţă programul anunţă a memora numai fişa medicală a 100.000 de paciente, medicii promit că odată stocate, datele vor fi disponibile şi de-a lungul anilor. Astfel, când femeile revin pentru o problemă medicală, medicii vor putea avea în faţă întregul lor istoric medical, de la naştere încolo.

O zi din viaţa fetiţei care a uitat să citească şi să scrie din cauza unei boli rare

Prin intermediul programului s-au achiziţionat zeci de computere, imprimante, laptopuri şi programe de administrare a datelor.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite