Timişoara intră în istoria lumii. Un grup de lucru al ONU se întâlneşte aici pentru prima dată în afara Genevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul de pe Bega va găzdui în luna martie a acestui an o importantă întâlnire a unui grup de lucru al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Reuniunea de la Timişoara va avea loc pentru prima oară în istorie în afara Genevei.

Timişoara şi-a făcut deja un renume la nivel mondial datorită Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi. Numai în ultima jumătate de an, Timişoara a primit vizita unor importante delegaţii de ambasadori străini. În luna noiebmrie Timişoara a primit vizita unei delegaţii formate din 10 diplomaţi importanţi printre care ambasadorii din Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia Filipine sau Olanda.

Vizita a fost condusă de reprezentantul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi din România (UNHCR), Machiel Salomons. Acesta a anunţat oficial că Timişoara va găzdui o întâlnire istorică. „Pentru a sublinia importanţa înfiinţării acestui Centru, Consiliul de Administraţie al Grupului de Lucru al UNHCR privind Relocarea, se va întruni pentru prima dată în istorie în afara Genevei, alegând Timişoara ca locaţie pentru sesiunea bianuală, în zilele de 2-3 martie 2010”, a spus Salomons.

România adoptă refugiaţi

Până acum, Timişoara a găzduit 400 de refugiaţi din Eritrea, Sudan, Palestina şi Etiopia. Aproape 250 dintre aceştia au fost relocaţi în ţări precum Statele Unite ale Americii, Canada, Suedia şi Marea Britanie. Din acest an o nouă ţară europeană, Olanda, este pregătită să primească refugiaţi de la Timişoara. România nu este numai un centru de tranzit şi poate găzdui permanent refugiaţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite