Timişoara devine capitala scatch-urilor de improvizaţie și teatrului universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupe din principalele universităţi românești - București, Cluj, Iași, Timișoara - vor participa la competiţia de improvizaţie, în timp ce formaţii din Franţa, Ucraina, Ungaria și Polonia vor oferi reprezentaţii de teatru tradiţional. Organizatorii promit un repertoriu variat și original.

În numele diversităţii culturale, spectacolele celor două sesiuni ale festivalului se vor ţine în limba franceză. Intenţia organizatorilor este de a dărui publicului timișorean un eveniment care sporește varietatea ofertei culturale a orașului, conceput în ideea de a populariza spectacolul de improvizaţie în rândul publicului tânăr, mai degrabă receptiv la formele interactive de exprimare artistică.

"Performanţele de improvizaţie cunosc azi o revigorare pe scena mondială, devin din ce în ce mai apreciate în România, unde trupe noi se consacră jocului scenic fără regie prealabilă, ei construind scene, monologuri, dialoguri, istorii pe baza unor teme sugerate. Temele sunt legate de comportamentul uman, societate, profesii și alte fapte diverse", spune Dorota Reszka.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite