Timișoara se vrea capitală culturală numai din cuvinte. Autoritățile, complet nepăsătoare la inițiativa oamenilor de cultură și a societății civice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici urmă de reprezentant al primăriei sau Consiliului Județean la dezbaterea care viza soluții pentru ca Timișoara să devină capitală culturală în 2021. Societatea civică împreună cu oameni de cultură timișoreni au căutat soluțiile singuri.

Mica Vienă se poate lăuda cu numai trei muzee, pe lângă cele15 din Iași sau 14 din Cluj. În plus, Timișoara nu are nicio Casă Memorială la activ - au fost primele ipoteze de la masa de dezbatere. Directorii muzeelor din Timișoara, împreună cu artiști și oameni de cultură au lansat o serie de inițiative pentru a redresa cultura timișoreană, de la mentalitate și până la probleme financiare.

Autoritățile, absente

De la situația delicată în care se află exponatele de Muzeul Satului și Muzeul „Banatul" și până la lipsa de vizitatori de la Muzeul de Artă, participanții au găsit o singură soluție - implicarea autorităților.

„Este inadmisibil ca un oraș cu atâtea premiere industriale și tehnice ca și Timișoara să nu aibă un muzeu tehnic", a fost ideea lansată de Ioan Hațegan, fost muzeograf.

Dovada şmecheriei din Bastion: „cultură" şi alcool în clubul de fiţe Zambara

„Noi intenționăm să lansăm un proiect pe fonduri structurale, tocmai în acest scop - ca Timișoara să aibă un muzeu tehnologic. Suntem în căutare de sponsori și susținători din partea autorităților locale - autorități care nu sunt însă prezente la nicio inițiativă", a declarat Sergiu Bălașa, reprezentant al Agenției de Dezvoltare Vest.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite