Mitropolitul Banatului îşi poate recâştiga dreptul de semnătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhia Română a anunţat că se poate reveni asupra deciziei de retragere a drepturilor administrative ale mitropolitului Nicolae Corneanu. Potrivit unui comunicat al Bisericii Ortodoxe Române, există posibilitatea ca hotărârea luată în acest sens să fie schimbată de către Sfântul Sinod la următoarea şedinţă.

Aceasta este prima reacţie a Patriarhiei după ce o scrisoare de susţinere a ÎPS Corneanu a fost transmisă Preafericitului Daniel, alături de o listă unde au semnat câteva mii de susţinători. Înalţii prelaţi au precizat că prin retragerea dreptului de semnătură al mitropolitului Banatului nu s-a urmărit crearea unei tulburări în eparhia timişoreană, dar şi că unele atitudini de simpatie şi solidaritate faţă de Înaltpreasfinţitul Nicolae se explică prin faptul că opinia publică nu cunoaşte în detaliu modul de funcţionare administrativ-statutar al unui Centru eparhial.

„Sfântul Sinod, prin hotărârile luate, nu urmăreşte să creeze tulburări în eparhii, ci încearcă să aplaneze conflicte şi să înlăture tulburări deja existente ca urmare a unei crize de autoritate sau de disfuncţionalitate administrativă a Centrului eparhial în rezolvarea problemelor locale", se arată în comunicatul Bisericii Ortodoxe Române. Timişorenilor, clerici şi mireni, li s-a recomandat să îşi rezolve pe plan local aceste neînţelegeri, deoarece „Patriarhia Română are multe alte probleme bisericeşti de rezolvat".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite