Patronii firmelor de taxi reduc tarifele şi pun presiune pe şoferi pentru a păstra clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriştii riscă să stea în staţie dacă nu respectă regulile.
Taximetriştii riscă să stea în staţie dacă nu respectă regulile.

Tarifele pentru taxi au fost micşorate la mai toate firmele din capitala Banatului şi reprezentanţii companiilor şi-au dat seama cât de importanţi sunt clienţii lor. Astfel, pun presiune pe şoferi pentru ca totul să meargă perfect.

În ultima perioadă, firmele de taximetre din oraş au pus un mare accent pe calitatea serviciilor pe care le oferă. Cerinţele sunt din ce în ce mai ridicate pentru satisfacerea clienţilor. Astfel, pentru cei care nu respectă regimul impus există pedepse şi sancţiuni. Şoferii riscă să fie blocaţi în staţii pentru câteva ore, fără să prindă niciun client. „Dacă furăm comenzile de la colegi, primim embargo, adică nu avem acces la comenzile prin dispercerat. Putem să preluăm doar clienţii de pe stradă”, a spus Alin Pleş, taximetrist. În cazul în care un şofer se anunţă pentru o anumită comandă, dar un alt coleg e mai rapid, cel care fură clientul va trebui să plătească cursa colegului său. „Nu se prea fură comenzile pentru că nimeni nu are de câştigat. Dacă se întâmplă putem să anunţăm la dispercerat, dar mai bine vorbim direct cu colegul respectiv”, a mai spus Alin Pleş.

Reprezentanţii companiilor de taxi sunt drastici cu cei care nu se comportă civilizat şi primesc reclamaţii de la clienţi. „Spre exemplu, noi avem contracte cu anumite firme, iar dacă o maşină nu ajunge la timp, şoferul respectiv nu mai are ce căuta la firma respectivă”, a spus Liviu Zâzea, reprezentant firmă de taxi. Condiţiile impuse de firmă sunt pentru a mulţumi clienţii. „În primul rând, noi cerem seriozitate de la şoferii noştri. Cine e responsabil şi îşi face treaba cum trebuie, poate să stea liniştit”, a spus Liviu Zâzea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite