Elevii timişeni susţin testele cu care nu se fac de ruşine. Vezi modelele de teste şi rezultate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astfel de teste vor da toţi elevii, inclusiv cei de clasa I
Astfel de teste vor da toţi elevii, inclusiv cei de clasa I

Elevii timişeni au astăzi prima confruntare cu noul sistem de învăţământ. Ei susţin testele de evaluare iniţială. Rezultatele nu vor fi publice şi nu există un termen în care elevii şi părinţii lor le vor primi, susţin oficialii ISJ Timiş. Află totul despre teste!

Test inedit în şcolile timişene, în această zi. Elevii timişeni susţin testele de evaluare iniţială, la disciplinele de bază. Examenele durează între 15 şi 45 de minute, în funcţie de nivelul de învăţământ iar notele nu vor fi trecute în catalog. Ba mai mult, rezultatele nu vor făcute nici publice, ci se vor comunica elevilor şi părinţilor, individual.

Snobismul părinților duce la condiții insalubre pentru micuții boboci. Vezi cum se înghesuie aproape 40 de elevi într-o clasă!!

La clasele primre, micuţii vor fi evaluaţi cu calificative. "Nu există un termen în care trebuie communicate rezultatele. Ele vor fi transmise elevilor şi părinţilor, în cel mai scurt timp. Astfel, cadrele didactice îşi vor adapta planul de învăţământ la programa şcolară, dar şi la nivelul claselor", a declarat Marin Popescu, inspector şcolar general de Timiş.

Testele vor fi elaborate de către cadrele didactice şi validate la nivelul colectivului de catedra sau comisie metodica. Cele trei modele propuse de către Ministerul Educaţiei pot fi accesate AICI.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite