GALERIE FOTO: Tramvaiele de epocă defilează la Timişoara. Vezi cum aratau tramvaiele la începutul secolului 20

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la tramvaiul arhaic, la cel electric sau cel tras de cai, timişorenii nostalgici sau doar curioşi au ocazia să retrăiască istoria tramvaielor, de la 1869 şi până în prezent. La 142 de ani de la primul traseu al unui tramvai tras de cai, o expoziţie deosebită stă la dispoziţia publicului - tramvaiele de epocă.

Au fost lustruite, recondiţionate şi scoase din istorie, O serie de tramvaie care provin de la începutul anilor 1900 stau la dispoziţia timişorenilor în aceste zile, în depoul RATT, de pe strada Tache Ionescu.

Timişorenii sunt aşteptaţi la expoziţia tramvaielor de epocă

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

VIDEO Scandal cu tentă rasistă în tramvai la Timişoara. Totul a pornit de la o cioară

Expoziţia tramvaielor de epocă a fost lansată la 142 de ani de la primul traseu al unui tramvai, tras de cai, din 1869. Anul acesta, de Ziua Transportatorului, piesa de rezistenţă este tramvaiul.

Timişorenii sunt aşteptaţi la expoziţia tramvaielor de epocă

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

În plus, cei de la RATT au pus la dispoziţia călătorilor un tramvai care ilustrează evoluţia mijloacelor de transport din 1869 până astăzi, sub forma unor decoraţiuni cu graffiti, pe exteriorul vagoanelor.

Poliţiştii locali au dat 1.800 de amenzi călătorilor ilegali din tramvaiele din Timişoara

Tramvaiul va circula pe traseul depoul Badea Cârţan - Piaţa Traian - Prefectura Timiş - Piaţa Libertăţii - Catedrala Mitropolitană - Piaţa Maria - Piaţa Bălcescu - Febrica de Bere - Piaţa Traian - Piaţa Badea Cârţan - Gara de Est - Piaţa Traian - Piaţa Libertăţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite