Tomograf de 1,7 milioane de euro, inaugurat la Spitalul Judeţean, după mai bine de o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientii vor beneficia de analize cu tomograful, chiar in Spital
Pacientii vor beneficia de analize cu tomograful, chiar in Spital

Unul dintre cele mai performante computere de tomografie a fost inaugurat, astăzi la Spitalul Judeţean din Timişoara. Aparatul, în valoare de peste 1,7 milioane de euro fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi a stat nefolosit în cadrul unităţii de mai bine de o lună, pentru că nu a primit autorizaţie de deţinere.

Nu mai trebuie să alerge prin oraş şi să aştepte după programări care durează zile. Timişorenii şi nu numai, care au nevoie de investigaţii pe un computer tomograf, pot beneficia, de acum, de analize efectuate la Spitalul Judeţean. Noua achiziţie a Ministerului Sănătăţii s-a ridicat la peste 1,7 milioane de euro şi este de 16 ori mai performant decât fostul tomograf de la spital.

Training cu olandezi

Aparatul a stat nefolosit în cadrul unităţii, timp de mai bine de o lună. Asta, pentru că, spun specialiştii, nu putea fi folosit fără autorizaţie de deţinere. „Pentru a pune în funcţiune un asemenea aparat trebuie să ai autorizaţie de deţinere. Cum noi am achiziţionat tomograful din Olanda, a trebuit să aducem un specialist pentru a specializa personalul", a explicat Magda Păşcuţ, şeful secţiei de Radiologie din cadrul unităţii.

Pacientii vor beneficia de analize cu tomograful, chiar in Spital

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

Peisaj horror în cel mai mare spital din Banat. Spitalul Judeţean a ajuns un focar de infecţie

Conducerea spitalului spune că intenţionează să folosească aparatul inclusiv pentru serviciile ambulatorii, începând de săptămâna viitoare. În plus, managerul spitalului Gheorghe Nodiţi a precizat că nu exclude ca aparatul să deservească inclusiv servicii pentru pacienţii din afara unităţii, în regim contra-cost.

LECŢIE DE CARACTER: echipa de transplant de la Anestezie şi Terapie Intensivă lucrează fără să ceară salarii

Aproximativ 2.000 de persoane au solicitat câte o investigaţie cu tomograf, în fiecare lună, la Spitalul Judeţean. Conducerea unităţii anunţă că programările care durau şi patru zile, se vor reduce la a doua zi. Costurile unui set de analize cu tomograf se situează între 150 şi 600 RONi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite