Spitalul de copii este dator vândut şi pe picior de evacuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul medical speră că situaţia se va remedia cât mai curând
Directorul medical speră că situaţia se va remedia cât mai curând

Spitalul de copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara se confruntă cu mari probleme financiare, cauzate de faptul că instituţia nu şi-a plătit datoriile către mai mulţi furnizori de produse medicale. Pe fir a intrat şi Curtea de Conturi care a verificat situaţia,

Tot ce mai poate face actualul manager, Eugen Boia, este să achite cât mai repede facturile restante. Unitatea medicală are datorii de peste 2,5 milioane de euro şi mai multe procese cu creditorii. „Se vor achita în ordinea vechimii. Unele firme ne-au dat în judecată şi trebuie să remediem situaţia cât mai urgent", a explicat Andrei Zeno, directorul medical al instituţiei.

Pentru că nu şi-a achitat datoriile către furnizori, spitalul duce acum lipsă de unele produse sanitare, în special de perfuzabile, iar viaţa bebeluşilor este pusă în pericol.

Aceasta nu este însă singura nenorocire care s-a abătut asupra spitalului. În curând două secţii ale unităţii, cea de chirurgie şi pneumologie, ar putea ajunge în stradă, pentru că ar putea fi retrocedate. „Cele două clădiri vor fi retrocedate. Şi am făcut deja demersuri la Primăria Timişoara pentru un proiect serios. Este vorba despre construcţia unui corp nou, care ar urma să deservească cele două secţii. Sperăm să facem rost de bani cât mai curând", a mai spus directorul medical.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite