Peste 60 de cadre medicale au acţionat în instanţă conducerea Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Urgenţe au dat în judecată conducerea spitalului
Angajaţii de la Urgenţe au dat în judecată conducerea spitalului

Cadrele medicale reclamă faptul că se descurcă tot mai greu din cauza salariilor foarte mici şi că prima de stabilitate reprezintă un ajutor vital pentru rotunjirea veniturilor.

Angajaţii Serviciului de Urgenţă al Spitalului Judeţean din Timişoara au acţionat în instanţă conducerea unităţii pentru neplata unor drepturi salariale. Mărul discordiei se află de fapt în curtea ministerului sănătăţii care ar fi trebuit să vireze banii de la bugetul de stat pentru plata primei de stabilitate pe trimestrul IV al anului trecut.

Liderul de sindicat al spitalului, Veronica Roth, spune că a înaintat ieri acţiunea în instanţă şi că speră la o rezolvare cât mai rapidă a problemei. "Prima de stabilitate reprezintă un salariu de bază, conform grilei de salarizare. Banii ar fi trebuit să vină de la minister şi să fie plătiţi de spital, însă acest lucru nu s-a întâmplat. De fapt, nu conducerea spitalului este de vină, dar noi a trebuit să acţionam organismul care plătea aceste sume. Dacă nu i-am fid at în judecată nu am fi avut nici o şansă să primim banii retroactiv", a declarat Roth.

În ceea ce priveşte achitarea primei de stabilitate pentru anul în curs, cel mai probabil acest lucru nu se va mai întâmpla deoarece, în baza legii unice de salarizare, sporurile sunt anulate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite