Cosmarul unei mame de tripleti: “Indiferenţa unor doctori mi-a ucis copilul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ar fi trăit, Darius ar fi avut astăzi doi frăţiori frumoşi şi doi părinţi fericiţi. Ar fi fost o familie mulţumită, dar nu lipsită de probleme, atât de des întâlnite în această perioadă. Din păcate, familia Leahu poartă o povară grea, provocată de nepăsarea unor medici de la maternitatea Bega.

Moartea lui Darius în pântecele mamei, în urmă cu doi ani, i-a afectat pe toţi membrii familiei, care nu pot uita nici acum prin ce au trecut. "Am stat o săptămână în spital fără ca nimeni să mă consulte.

Cred că principalul vinovat pentru moartea lui Darius este un medic rezident, care a încercat să asculte bătăile inimii copiilor cu pâlnia. Este o metodă care se folosea pe vremea lui Pazvante şi care este foarte dureroasă. Eu i-am spus că simt că apasă prea tare dar nu i-a păsat. Consider că atunci s-a produs nenorocirea", a povestit Claudia Leahu.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO


Victime colaterale

Mama tripleţilor a stat o zi întreagă cu unul dintre copii mort în pântece. Medicii au trimis-o acasă şi i-au spus să stea liniştită că nu este nici o problemă. Din păcate, lucrurile nu s-au petrecut deloc aşa cum au spus medicii. Şi ceilalţi doi copii aveau să sufere de afecţiuni grave. "Lui Mihai nu i-a bătut inimioara imediat după ce l-am născut, nu avea o valvă lipită la inimă, iar apoi i s-a adunat lichid la creier. La prematuri se fac mai multe analize, dar nimeni nu a văzut. Fetiţa se simţea şi ea rău, îi dădeam lapte şi îi ieşea pe nas, avea presiune la cap. Că aveau probleme am văzut noi acasă, după un timp şi ne-am dus cu ei la spital. Şi acum urmează tratament şi mergem cu ei la recuperări pentru că au anumite întârzieri la vorbire. Toate aceste urmări le-au avut, cred eu, pentru că frăţiorul lor mort a apăsat asupra lor", a explicat Claudia.

Practici medievale

Cea mai şocantă experienţă a avut-o însă această familie la secţia de prematuri unde au fost ţinuţi sub supraveghere cei doi frăţiori ai lui Darius care au supravieţuit practicilor de secol 15. "Era o mizerie cruntă, în special la secţia de prematuri. Laptele de mamă era pus în nişte sticluţe, iar când mergeam să văd dacă cei mici au mâncat, îl găseam stricat. Infirmierele spuneau că nu contează ce lapte mănăncă cei mici, că pot primi şi de la alte mame, toţi cu aceleeaşi sticluţă. Am găsit şi păr în gura copiilor", a mai spus mama tripleţilor. Tot la capitolul halate albe, Claudia îşi aminteşte că o asistentă care avea un streptococ şi refuza să se trateze, pupa copiii pe gură.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite