Absolvenţilor de studii superioare li se oferă o carieră de muncitori necalificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomajul atinge pragul istoric în Timiş
Şomajul atinge pragul istoric în Timiş

Timişoara produce anual mii de licenţiaţi în domenii de care piaţa muncii nu mai are demult nevoie. Criza financiară reduce şansele absolvenţilor de a profesa în meseria pentru care s-au pregătit şi le oferă, în schimb, o carieră de "salahori".

Criza economică face noi victime pe piaţa muncii din Timiş. Aproximativ 2.000 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă începând cu luna viitoare. Principalul furnizor de şomeri va fi CFR Marfă, care va disponibiliza aproape 1.000 de persoane. Şi în municipiul Lugoj, unde rata şomajului este deja foarte mare, 354 de angajaţi de la o frabrică de încălţăminte vor fi daţi afară. Lor li se alătură o firmă de închiriere a bunurilor care va disponibiliza aproape jumătate din întregul personal, adică 331 de persoane. Afectaţi de disponibilizări vor fi şi aproape 10 la sută dintre lucrătorii de la compania locală de termoficare, Colterm, care va concedia 120 de persoane din cauza problemelor financiare.

Conform datelor furnizate de AJOFM Timiş, luna aceasta sunt disponibile 122 de locuri de muncă, dintre care doar 22 sunt destinate absolvenţilor de învăţământ superior. Culmea şi joburile pentru absolvenţi, sunt de fapt tot pentru muncitori necalificaţi (10 posturi de muncitori necalificaţi în industria textilă şi alte 10 pentru operatori confecţii-ţesături). Timişul atinge cel mai mare prag al şomajului din ultimii 10 ani, de aproape 5%.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite