Soluţie inutilă împotriva chiulangiilor. Cardurile de acces în şcoli nu vor diminua absenteismul în Timiş, spun autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii şi colaborarea cu profesorii sunt singurele măsuri care ar putea stopa chiulangiii din judeţ. Vezi ce spun directorii instituţiilor de învăţământ şi autorităţile locale.

Elevii timişeni ar putea intra în şcoli, începând din această toamnă, numai pe baza unui card de acces, scanat la intrare. Măsura a fost anunţată de Ministerul Educaţiei şi ar putea fi luată pentru a reduce numărul absenţelor din cataloage. Iniţiativa nu a fost însă primită ca şi una utilă la nivel local, atât timp cât, spun directorii, responsabili pentru absenţele elevilor sunt părinţii acestora.

„Un copil care vine la şcoală, o face şi fără card. Nu o să devină nimeni mai responsabil din cauza acelor carduri. Nu zic că ar fi rău ca acele carduri să fie introduse, cel puţin din punct de vedere al securităţii din unităţile şcolare", a declarat Cornel Petroman, directorul Colegiului Pedagogic „Carmen Sylva" din Timişoara.

Citeşte ce spun alţi directori de şcoli din Timişoara în cotidianul Adevărul!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite