Mama băiatului găsit mort după ce a căzut bacalaureatul aşteaptă cu disperare să fie stabilite împrejurările în care Marius a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu sufletul negru de durere şi ochii plini de lacrimi, Lidia Sava, mama lui Marius caută cu disperare să afle răspunsurile la mai multe întrebări care o macină. Fiul său a murit la 19 ani, în aceeaşi zi în care s-au făcut publice rezultatele la sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Mama tânărului nu crede că acesta s-a sinucis şi aşteaptă ca cineva să o lămurească.

În 4 septembrie, Marius Sava a fost găsit decedat, lângă o clădire în construcţie, de trei etaje, situată pe Calea Torontalului. Poliţiştii au luat în calcul variantele unui accident cu fugă şi a unei sinucideri, după care, din rezultatele preliminare, au decis că tânărul şi-a pus capăt zilelor. La ora 9, Marius a plecat de acasă. La 9,30 se presupune că a ajuns la şcoală, în zona Dacia, şi a aflat rezultatul la bacalaureat, apoi, o oră mai târziu, s-ar fi sinucis. „A fost un copil foarte echilibrat. Nu a fost prima lovitură din viaţa lui. Nu a fost un băiat superficial şi ştiu că nu ar fi făcut aşa ceva. Am vorbit cu prietenii lui şi nimeni nu crede în această variantă", a afirmat Lidia Sava.

Femeia povesteşte cum, cu câteva luni în urmă, fiul ei a venit acasă şi i-a spus despre sinuciderea unui elev de la Liceu Nikolaus Lenau. „A rămas şocat de ceea ce s-a întâmplat şi a spus că nu vede o soluţie în sinucidere", a mai spus Lidia Sava. „Mă nelinişteşte poziţionarea lui, cu capul înspre clădirea de pe care se spune că s-a aruncat. În plus, dacă chiar ar fi vrut să o facă, de ce nu a făcut-o de pe blocul de nouă etaje abandonat, aflat în faţa şcolii unde s-au afişat rezultatele la bacalaureat? Se presupune că s-a dus până în Calea Torontalului şi s-a căţărat pe un grilaj pentru a intra în clădirea în construcţie, pentru ca apoi să se arunce de la etajul al treilea? Am vrut să merg în audienţă la şeful Poliţiei Timişoara, dar era plecat. Am mers la medicul legist, însă nu a vrut să mai vorbească cu mine. A făcut-o doar imediat după autopsie iar ulterior, când l-am căutat din nou, nu a vrut să îmi mai spună nimic. Nimeni nu mă lămureşte ce e cu vânătaia pe care o avea Marius la unul din ochi. Poliţiştii nu au vorbit nici cu mine, nici cu prietenii lui, ori cu paznicul de la şcoală sau cu cei din zona în care a fost găsit mort. Nimeni nu l-a văzut la şcoală. Nici nu am convingerea că a văzut rezultatele la bacalaureat. Am încercat să facă cercetări pe cont propriu, însă s-au supărat poliţiştii. Cineva trebuie să mă lămurească. De fiecare dată când pun întrebări, primesc alte răspunsuri", a mai afirmat Lidia Sava.

Marius a avut o copilărie fericită. Cu toate că părinţii lui au divorţat, au păstrat legătura şi bunele relaţii, tocmai pentru cei trei copii pe care îl aveau. Marius era cel mai mic şi mai avea încă două surori. Nu i-a lipsit niciodată nimic. Lunile trecute chiar a fost împreună cu mama sa în concediu la Roma. „Nu a băut alcool, nu a fumat, nu s-a drogat. După autopsie, medicul legist mi-a spus că nu au găsit nimic în sângele lui. De anul trecut i-am spus să lucreze un an după ce termină şcoala, iar apoi să vadă ce vrea să facă în viaţă. Nici mie nici fostului soţ nu ne-a păsat dacă intră sau nu la facultate. Marius a fost pacifistul familiei. Niciodată nu a refuzat pe cineva, nu a răspuns urât cuiva. Mereu ajuta pe toată lumea. În noaptea dinainte de a fi găsit mort, a fost la o petrecere. Toţi prietenii care l-au văzut mi-au spus că era vesel. Nimeni nu mă poate convinge că ar fi fost în stare să se sinucidă", a mai afirmat mama tânărului. Lidia Sava crede că acesta ori a fost lovit de o maşină apoi târât lângă clădirea în construcţie, ori că cineva l-a bătut, dată fiind urma de lovitură de la ochi. Mama tânărului nu ştie însă ca Marius să fi avut vreun duşman, acesta fiind iubit de toţi cei care l-au cunoscut.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite