Scandal la Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii. Profesorii acuză direcţiunea că susţine ca şcoala să îşi piardă identitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii riscă să îşi piardă identitatea, după ce primăria a decis comasarea acestuia cu Liceul CFR. Dascălii acuză direcţiunea că ar susţine fenomenul, din cauza unei legături de familie între direcţiunile celor două şcoli. Reprezentanţii ISJ Timiş dezmint totul.

Totul a început odată cu propunerea primăriei de a comasa Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara cu Grupul Şcolar Industrial CFR, după ce s-a considerat că chiria plătită de către liceu ar fi prea mare de suportat. Dascălii de la CFR atrag însă atenţia - cei de la Telecomunicaţii ar putea să îşi dizolve identitatea, odată cu contopirea unui liceu fără prestigiu. „Noi am înţeles că şcoala noastră va fi absorbită de Liceul CFR. . Asta înseamnă pentru noi pierderea brandului şcolii. Şcoala naostră are peste 600 de elevi, liceul CFR are puţin peste 400, şcoala noastră are 22 de clase, din care numai două sunt de seral, în timp ce liceul CFR are numai opt clase la zi iar restul la seral. Promovablitatea la Bacalaureat a fost de 42 de elevi din 120, în timp ce la CFR a fost de zero în ambele sesiuni", a explicat

Carmen Gaşpar, inginer şi profesor la Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii. Aceasta spune că directorul instituţiei ar susţine această comasare pentru că soţul acesteia este director al Grupului Industrial CFR.

ISJ neagă

Reprezentaţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun însă că fuziunea celor două licee este încă în discuţie iar legătura dintre cei doi directori nu are nicio legătură. „Comasarea a fost propusa de primarie, am luat în discuţie această situaţie în două consilii de administraţie. Comasarea se va realiza căutand soluţia cea mai bună pentru aceste şcoli. Chiria este de 14.000 lei pe lună şi există o restanţă de la luna iulie. Comasarea va avea loc cu siguranţă, rămâne de văzut în ce condiţii", a explicat Francisc Halasz, inspector adjunct în cadrul ISJ Timiş. „Decizia nu are nicio legătură cu legătura dintre cei doi directori", a precizat acesta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite