Scandal la târgul de licee. Arsenalul cu care îşi vânează liceele elevii: fete care dansează cu buricul gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moment de controversă la evenimentul care era menit să atragă elevii de gimnaziu la liceele din Timiş. Câteva fete de la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand" au fost surprinse de către inspectorul general de Timiş, Marin Popescu, în timp ce dansau la buricul gol. În timp ce profesorul de la Colegiu susţine că promovează lipsa de inhibiţie, Popescu l-a atenţionat că strică imaginea târgului.

Zeci de licee din Timiş şi-au expus standurile la Târgul de Licee. În timp ce elevii de gimnaziu au venit cu miile, reprezentanţii liceelor s-au străduit să îşi expună ce au mai preţios, pentru a-i atrage pe cei mici la şcoala lor. Un profesor de matematică din Timişoara a mers însă un pic prea departe, după gusturile lui Popescu, inspector şcolar de Timiş. După ce şi-a plasat o boxă chiar lângă standul liceului pe care îl reprezenta, Dan Ilie le-a lăsat pe eleve să îşi promoveze liceul prin dans, cu bluza suflecată.

Buricul pătează imaginea

Momentul nu a trecut însă neobserat de către Marin Popescu, inspector general de Timiş, care se afla în vizită la Târg. „Promovăm imaginea unui oraş şi unor şcoli care se pretind a fi de elită. Nu au ce căuta fetele să danseze în buricul gol", s-a adresat Popescu către profesorul de matematică. Dan Ilie şi-a apărat însă elevele şi a susţinut că târgul liceelor este un moment de bucurie, care tebuie sărbătorit prin muzică şi dans. „Domnule, este o zi de sărbătoare. Suntem aici ca să ne destindem. Fetele nu au făcut nimic rău", i-a replicat profesorul lui Popescu. "Nu este admis ca aceste fetele să danseze în ţinuta asta. În câteva minute, ajung să strige o imagine a liceelor cu care ne mândrim, imagine care a fost câştigată în timp. I-am transmis domnului profesor de matematică să îşi îmbrace elevele. Eu nu am cum să îl sancţionez, sper doar să fie mai disciplinaţi", a declarat inspectorul şcolar general de Timiş.

image

Click pe poză pentru Galerie Foto!

Scandal rasial. Şcoala 15 a fost la un pas de a fi închisă pentru că are foarte mulţi elevi romi. În prezent, funcţionează sub pragul legal de elevi

Libertatea şi comunismul

Profesorul de matematică susţine însă că îi este îngrădită libertatea. „Noi vrem să atragem elevii cu atmosfera care este în şcoala noastră. Tocmai asta am vrut să şi promovăm. Credeţi că la alte şcoli, fetele nu umblă cu buricukl gol? Noi am vrut să rătăm că suntem dechişi la minte şi atmosfera de la noi din şcoală este una foarte lejeră. Nu mai vrem să fim supuşi, cum eram în celălalt regim", a declarat Ilie.

Căldura, bat-o vina

image

Click pe poză pentru Galerie Foto!

„Îmi era cald şi de aia mi-am suflecat bluza. Stăm aici de dimineaţa, în căldura asta. Ne sufocăm. Asta nu înseamnă că am fost indecente, că ni s-a văzut buricul. Nu ştiu ce s-a înţeles, dar noi nu am făcut nimic rău. Pur şi simplu, ne-a fost cald", a declarat Andreea Duca, elevă în clasa a IX-a la Colegul Tehnic „Regele Ferdinand"

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite