Românii, codași la suportul persoanelor cu handicap. Europenii caută soluții la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundația „Pentru Voi" va organiza în această săptămână la Timișoara, conferința națională cu participare internațională cu tema „Servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități intelectuale severe".  

Persoanele cu dizabilități intelectuale severe continuă să fie cea mai marginalizată categorie considerată „excluși între excluși". Reforma în domeniul asistenței sociale este o prioritate asumată a Guvernului. Care este viitorul persoanelor cu dizabilități, între declarațiile publice care cer renunțarea la „statul social" în România și  Strategia Europa 2020, unde coeziunea sociala este unul dintre cei trei piloni ai dezvoltării Uniunii Europene? Reducerea costurilor nu trebuie facuta in detrimentul persoanelor cu dizabilități. 

EXCLUSIV Poveste cu aromă de cafea: inventatorul expresorului s-a născut la Timişoara FOTO

La eveniment vor participa specialiști de marcă din Olanda și Suedia, cu o vastă experiență în domeniul politicilor și serviciilor sociale pentru adulți cu dizabilități intelectuale severe și autism. De asemenea, a confirmat participarea și doamna Claudia Bratan, Director general al Direcției Generale Protecția Persoanelor cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii Familiei și Protecției Sociale.

VIDEO: Timişoreanca care l-a lăsat gură-cască pe Mihai Morar. Gianina, vocea care reprezintă Banatul la X-Factor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite