SUPRAPREŢ: O firmă a taxat reabilitarea unui bloc cu preţuri de trei ori mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dunca speră că problemele locatarilor vor fi rezolvate
Dumitru Dunca speră că problemele locatarilor vor fi rezolvate

Termopanele supraevaluate în programul de reabilitare termică i-au enervat la culme pe proprietarii de apartamente. O asociaţie de locatari din Timişoara a refuzat termopanele pe care dorea să le monteze executantul, pe motiv că au preţuri extravagante

Proprietarii apartamentelor din blocul 88 de pe Bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timişoara reclamă faptul că firma care execută lucrările de reabilitare, în speţă societatea AGMA Tiucă, vrea să pună termopane de trei ori mai scumpe decât cele existente pe piaţă. Problema nu este neapărat preţul, susţin oamenii, ci calitatea. "Sunt la un preţ de trei ori mai mare decât tot ce există pe piaţă. Noi am vrut să le dovedim acest lucru, nu să vorbim aiurea. Am sondat piaţa, am cerut şapte oferte oferte , inclusiv de la firma de la care le achiziţiona şi executantul şi am descopeit adevărul", susţine Dumitru Dunca, administratorul asociaţiei.

Pentru 27 de apartamente care nu au în acest moment geamuri termopan, AGMA Tiucă ar dat, conform devizului, 85.000 de euro. Locatarii au făcut un calcul, după ce au analizat şi restul ofertelor, şi au constatat că acestea ar valora de fapt 40.000 de euro.

Termopane, termopane...

Văzând că nu reuşesc să se înţeleagă cu constructorul, oamenii au început să facă reclamaţii la toate instituţiile. "Am făcut sesizări la primărie, la prefectură, la ministerul dezvoltării, primul-ministru şi chiar la preşedinte. Nimeni nu ne-a oferit un răspuns clar. Doamnei Udrea, care e direct responsabilă, nu-i pasă de noi", a povestit Dunca. Prefectul Mircea Băcală spune că a primit plângerile acestora şi că a sesizat deja  Inspectoratul de Stat în Construcţii care nu va mai semna nici o recepţie înainte de a verifica lucrarea. La rândul său, patronul societăţii AGMA Tiucă, Gheorghe Tiucă, se apără spunând că nimic nu este adevărat şi că "nu are în plan să fure banii nimănui".

Cu ochii în soare

Oamenilor le este acum frica ca firma executantă să nu îi lase cu ochii în soare şi chiar au refuzat să ne spună numele acesteia pe motiv că AGMA Tiucă ar vrea să rezilieze contractual. Termopanele nu sunt însă singura nemulţumire a locatarilor de pe Bd. 16 Decembrie. Aceştia mai afirmă că, în proiect, suprafaţa acoperişului a fost supradimensionată cu 300 mp. De asemenea, susţine administratorul asociaţiei, la zidurile exterioare sunt prevăzuţi 5.300 mp în loc de 3.770 cât este suprafaţa reală. "Suprafeţele nu sunt calculate corect. Toate sunt supraevaluate. Noi plătim, în medie, cam 3.000 de lei pe apartament şi de aceea ne interesează toate aceste aspecte. Sunt oameni săraci care au pensie de patru milioane, le vine foarte greu să plătească atâţia bani şi atunci ni se pare normal să beneficieze de ceea ce plătesc. Unii a trebuit să se împrumute ca să strângă banii", a explicat Dunca. Locatarii speră acum ca firma să termine totuşi lucrarea, deşi au primit semnale din partea primăriei că societatea doreşte rezilierea contractului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite