O femeie din Timiş şi-a ucis fetiţa la câteva clipe după ce a născut-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mult un sfert de oră. Atât a trăit o fetiţă care mai apoi a fost ucisă de cea care a adus-o pe lume. Femeia, tulburată de naştere, şi-a omorât copilul iar mai apoi l-a abandonat la deponeul de gunoi din localitatea Buziaş.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Ecaterina Micu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pruncucidere.

Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat că anul acesta, în 6 aprilie, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că la deponeul de gunoi din oraşul Buziaş a fost găsit cadavrul unei nou-născute. Oamenii legii au verificat evidenţele medicilor de familie şi au descoperit mama iar în urma cercetărilor au stabilit că aceasta şi-a lovit copilul cu un corp dur, provocându-i moartea.

"Din examenul medico-legal efectuat în cauză rezultă că nou-născutul femeii Micu Ecaterina a fost născut viu, la termen; a supravieţuit postpartum 10-15 minute; moartea a fost violentă şi s-a datorat traumatismului cranio-cerebral cu fisuri craniene şi hemoragie subarahnoidiană; leziunile de violenţă s-au produs prin lovire directă cu un corp dur sau izbire de un corp dur", a spus Ion Braşoveanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Potrivit Codului Penal, uciderea copilului nou-născut, săvârşită imediat după naştere de către mama aflată într-o stare de tulburare pricinuită de naştere, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite