Un tânăr de 19 ani salvează vieţi. Prima prelevare de organe din 2012, la Spitalul Judeţean Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii unui tânăr de 19 ani, aflat în moarte cerebrală, au fost deacord să salveze vieţi, odată cu pierderea copilului lor. Prima preevare de organe are loc, marţi dimineaţa, la Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara.

În această dimineaţă, are loc prima prelevare de organe, efectuată de către specialiştii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara şi specialişti din Bucureşti, Cluj şi Targu-Mureş.

Donatorul, din judeţul Hunedoara este în varsta de 19 ani şi a ajuns la SCJUT în comă de gradul III, în urma unui accident rutier. Acesta a fost internat în data de 14 ianuarie la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă. Moartea cerebrala a fost declarata ieri seara şi după ce familia şi-a dat acordul pentru prelevare, echipele de medici au început deja pregătirile pentru prelevare.

„Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea ficatului, rinichilor şi cordului. Ficatul va fi prelevat şi preluat de echipa de medici din Bucureşti, rinichii de cea din Cluj, iar cordul de echipa de la Târgu-Mureş", spune Asist. Med. Dan Ilincariu, coordonator transplant SCJUT.


Anul trecut, în cadrul SCJUT s-au efectuat 19 prelevări de organe.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite