A cincea prelevare de organe din 2010 la Timişoara: moartea unei femei salvează trei vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre românii înscrişi pe listele de aşteptare pentru un transplant de organe vor avea o nouă şansă la viaţă, după ce medicii timişoreni au prelevat, în timpul nopţii trecute, rinichii şi ficatul unei femei de 51 de ani, aflate în moarte cerebrală.

Femeia, originară din Caraş-Severin, a fost internată la Spitalul Judeţean din Timişoara pe data de 3 iunie. Pacienta a fost supusă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale în urma unui anevrism cerebral rupt, dar starea acesteia s-a agravat. Toate testele efectuate au relevat faptul că nu se mai putea face absolut nimic pentru ea.

În cursul zilei de miercuri, familia femeii a fost de acord cu donarea organelor. În noaptea de miercuri spre joi, echipe de medici din Cluj şi Bucureşti au sosit la Timişoara, pentru a preleva, alături de specialiştii bănăţeni, ficatul şi rinichii pacientei. Intervenţia a durat aproape cinci ore. Medicii de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au realizat astfel cea de-a cincea prelevare de organe de anul acesta.

„Prelevarea a decurs în condiţii foarte bune. Familia şi-a dat acceptul foarte uşor pentru a putea fi prelevate organele. Ştiau deja că pot salva alte vieţi. Totodată, în cadrul Clinicii ATI este şi un colectiv, şi o organizare bună", a spus Asist. med. Dan Ilincariu, coordonator Transplant

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite