Cursuri gratuite la Timişoara pentru cei care se pregătesc să devină părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursuri de pregătire a viitorilor părinţi
Cursuri de pregătire a viitorilor părinţi

Vreţi să fiţi un bun părinte pentru copilul pe care urmează să îl aveţi? O fundaţie din Timişoara oferă gratuit sprijin, din momentul concepţiei, pe toată durata sarcinii şi până la împlinirea vârstei de trei ani a copilului. Peste 350 de cupluri vor beneficia anul acesta de program.

În Timişoara, începând cu luna mai 2010, Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis a inaugurat Centrul de Servicii Perinatale Profilaxis, un concept nou pentru România şi un centru pilot în partea de vest a ţării. Prin serviciile oferite în acest centru se acompaniază familia şi altfel decât medical, din momentul concepţiei, pe toată durata sarcinii şi până la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului.

În prezent, în cadrul acestui centru funcţionează Cursul de pregătire pentru naştere, adresat femeilor însărcinate în ultimul trimestru de sarcină şi partenerilor acestora. Anul acesta, peste 350 de cupluri vor beneficia gratuit de acest curs. Fiecare părinte participant beneficiază de informaţii, consiliere, sprijin şi îndrumare pe parcursul a şase întâlniri săptămânale susţinute de educatorul prenatal. În plus, la finalul cursului toţi părinţii participă la un seminar susţinut de un medic pediatru cu privire la îngrijirea nou născutului în primele zile de viaţă şi un asistent social care prezintă drepturile sociale ale familiei cu nou născut, precum şi documentaţia necesară pentru obţinerea acestora.

În cadrul cursului, viitoarele mămici învaţă cum să îşi ajusteze alimentaţia pe perioada de sarcină rămasă cât şi în timpul alăptării, cum să îşi relaxexe corpul în ultimele săptămâni de sarcină când kilogramele acumulate încep să provoace discomfort, cum să abordeze durerile din timpul travaliului, cum să se pregatească pentru o naştere pe cale naturală, dar şi cum să parcurgă o naştere prin operaţie cezariană, cum să alăpteze.

Cei care vor să se înscrie la curs pot trimite un e-mail la fundatia.profilaxis@yahoo.com.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite