Stresul şi poluarea fac victime: avem cei mai mulţi bolnavi de cancer după Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişul are, după capitală, cei mai mulţi bolnavi de cancer
Timişul are, după capitală, cei mai mulţi bolnavi de cancer

Judeţul Timiş este pe primul loc după capitală în ceea ce priveşte numărul de bolnavi diagnosticaţi cu cancer. Peste 11.000 de timişeni suferă de această boală devastatoare, conform ultimelor cifre stabilite de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

Culmea, deşi avem cei mai mulţi bolnavi de cancer, nici până acum, în Timişoara, nu a fost înfiinţat un institut oncologic. "Un astfel de institut este vital pentru Timişoara. Ar rezolva problemele de tratament ale bolilor canceroase", a explicat Horia Vermeşan, directorul DSP.

Tot mai bolnavi

Stresul, factorii poluanţi, lipsurile fac zi de zi tot mai multe victime printre timişeni. În fiecare an, numărul bolnavilor creşte, iar mulţi dintre aceştia sunt tineri sub 35 de ani care au, în mare parte, probleme de inimă. La momentul actual 24.000 de persoane din judeţ suferă de boli cardiace, care se regăsesc în registrele medicilor, deoarece în realitate numărul lor este mai mare şi 21.000 au diabet.

Spor negativ

Deşi numărul de naşteri a crescut faţă de anii trecuţi, când judeţul nostru se afla pe ultimul loc din acest punct de vedere, sporul este tot negativ. În anul 2009 s-au născut 6.813 copii, dar s-au înregistrat 7.523 de decese. Cauzele deceselor sunt în principal bolile de inimă, tumorile şi bolile de plămâni, dar mulţi dintre ei s-au stins în urma accidentelor rutiere atât de prezente pe şoselele judeţului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite