Fraudă de sute de milioane de lei. Un lugojean a falsificat un testament şi s-a “lăsat” unic moştenitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PE schimbă regulile în materie de testamente
PE schimbă regulile în materie de testamente

Scenariu ca la Hollywood, în localitatea timişeană Lugoj. Un bărbat de 61 de ani a modificat testamentul unui fost soţ al mamei, însuşindu-şi mai multe clădiri. Ba mai mult, acesta a scos chiriaşii din case cu forţă şi bătaie.

Acum mai bine de 20 de ani, M. Petru a falsificat testamentul unui fost soţ al mamei sale, în urma căruia s-a ales cu mai multe clădiri din Lugoj a căror valoare de impozitare este de aproximativ 2.000.000 lei.

EXCLUSIV Un timişorean şi fiica sa, ambii suferinzi de cancer, ar putea rămâne fără casă, scoasă la licitaţie pentru o datorie de 4.000 de euro

După ce a intrat în posesia moştenirii M. Petru a vândut două apartamente, cu preţuri sub valoarea de impozitare, respectiv 100.000 de lei şi 350.000 de lei. 
Suspectul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în formă calificată şi uz de fals, deoarece vânzarea apartamentelor s-a făcut după ce suspectului i s-a adus la cunoştinţă că testamentul este fals şi a fost sesizată instanţa civilă pentru desfiinţarea înscrisului prin care el devenea moştenitor.
Mai mult, în urma unei expertise, s-a mai constatat şi faptul că testamentul falsificat a fost scris chiar de către suspect.

Societatea civilă a tras semnalul de alarmă din cauza nerespectării legii transparenței de către autorități

Pe lângă infracţiunile amintite, M. Petru mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu şi ameninţare constând în aceea ca în 21 iunie 2010, prin folosire de violenţă şi ameninţări a pătruns în apartamentul pe care îl avea închiriat lui S. Zoltan şi l-a obligat pe chiriaş să părăsească apartamentul, procedând şi la evacuarea bunurilor acestuia, deşi nu avea acest drept.

Cămin de 12 milioane de euro în Complexul Studenţesc. Primăria a eliberat autorizaţia de construcţie

Fiind în continuarea cercetărilor, s-a pus sechestru asigurator pe şaşe apartamente , toate situate în Lugoj, şi a fost indisponibilizat un autoturism proprietatea lui M. Petru. 
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au procedat la reţinerea lui M. Petru pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu propunerea de arestare preventivă.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite