Naşterea sub apă le costă 1.500 de euro pe timişorencele care vor să scape de dureri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La clinica privată tinerele mămici au parte de condiţii de cinci stele
La clinica privată tinerele mămici au parte de condiţii de cinci stele

Dureri uşoare, travaliu scurt şi un copil sănătos sunt cele mai importante dorinţe ale unei viitoare mămici. Acestea sunt şi motivele pentru care timşorencele aleg naşterea sub apă, chiar dacă trebuie să scoată din buzunar 1.500 de euro.

Timişorencele care vor să treacă mai uşor peste durerile facerii o pot face acum apelând la serviciile celei mai mari clinici private din Vestul ţării. Naşterea sub apă este mai degrabă o necesitate, decât un moft, motiv pentru care tot mai multe femei sunt dispuse să scoată bani mulţi din buzunar pentru a scăpa de contracţiile intense. "Am studiat şi pe internet şi  m-am consultat şi cu medicul ginecolog, aşa că m-am hotărât să nasc sub apă. Nu mă costă mai mult decât în maternitate, cu tot cu atenţii, aşa că e mai bine", spune Adriana Socaci, o tânără care va deveni mămică peste două luni.

Procedura costă, la fel ca şi o naştere normală sau prin cezariană, 1.500 de euro la clinica timişoreană, iar în acest preţ este inclus tot confortul. "În 1.500 de euro sunt incluse zilele de internare, actul medical, toate consumabilele, hainele mamei şi trusoul copilului", spune Anca Avram asistent managerul spitalului privat.

 Travaliu în jacuzzi

 Bazinul unde au loc naşterile sub apă, la aproximativ 37 de grade, este un fel de jacuzzi performant. Mirela Chiş, moaşă la clinică, spune că bătăile inimii copilului sunt în permanenţă monitorizate de un cardiotocograf, iar naşterea se produce mult mai uşor. Este vorba despre o relaxare fizică şi psihică ce va face procesul naşterii să decurgă perfect şi mult mai rapid decât naşterea naturală. "Avem paciente care vin din toată regiunea: Arad, Mehedinţi, Hunedoara, Caraş-Severin. Capacitatea clinicii noastre este de 80 de pacienţi, avem cinci săli de travaliu cu aparatură ultraperformantă şi zece săli de operaţie", a mai spus Anca Avram.

 Public versus privat

 Din aprilie clinica va avea contract şi cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă că preţul ar putea scădea la circa 1.000 de euro. Dacă e să ne gândim că şi la maternităţile de stat tot cam de atât au nevoie tinerele mămici care vor să nască în condiţii cât de cât decente, opţiunea este clar în favoarea spitalului privat. "Am născut la maternitatea Odobescu şi am dat cam 3.500 de lei. 400 de euro i-am dat la doctor, 250 la anestezist, iar restul s-au dus pe asistente, infirmiere, ş.a.m.d", spune o mămică ce a dorit să-şi păstreze anonimatul.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite