La Timișoara va lua naștere primul web radio universitar din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenții de la Universitatea de Vest vor putea descifrează mai ușor tainele jurnalismului radio
Studenții de la Universitatea de Vest vor putea descifrează mai ușor tainele jurnalismului radio

Începând cu următorul an universitar, studenţii Universităţii de Vest din Timişoara vor avea posibilitatea să lucreze în cadrul unui radio online. Românii vor putea colabora cu studenți din Italia, Slovenia și Moldova

12 studenţi de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie şi de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării au fost instruiţi de profesori specialişti în domeniul radioului online din Slovenia şi Italia cu scopul de a forma o redacţie de radio online. Cei 12 studenţi sunt primii dintr-o viitoare echipă mai mare. La finalul cursului, aceştia au fost recompensaţi cu diplome. Cursul de specializare a fost susţinut de către Tiziana Cavallo (de la Universitatea din Verona) şi Lara Drcic (de la Radio Capodistria-Koper, Slovenia).

Colaborări cu studenți din Italia, Slovenia și Moldova

Radioul online se va realiza printr-un proiect european care se desfăşoară în colaborare cu mai multe universităţi din Europa. Proiectul presupune o reţea inter-universitară care va asigura colaborarea cu mai multe posturi de radio web similare din această reţea, de la universităţi din Italia, Slovenia şi din Republica Moldova, de la Universitatea din Chişinău. În cadrul radioului pot activa studenţi de la toate facultăţile Universităţii de Vest.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite